Divljač > Lovište

Quad - kako spriječiti nemir u lovištu

<< < (2/4) > >>

shandi:
to je pohvalno.jer kad ti njima pristupiš tako da im kažeš "ne smijete se tu voziti",oni ne gledaju na to da stvarno uznemiravaju divljač,nego gledaju tipa ono,"šta oče ovaj lovac,kao da je šuma samo njegova".fazan je pokazao da se stvari mogu riješiti na obostrano zadovoljstvo

File:
Moje je mišljenje podjeljeno, opravdavam lovce a malo opravdavam i vozaće, šuma nije ni od lovaca ni od vozaća ni planinara nego zajednička društvena itd. Kako se zna da je lov dozvoljen toliko i toliko od naselja da se lovi tu i tu,tako treba dozvoliti i quadistima off roaderima i drugima da koriste odrđeni dio šume za svoje aktivnosti!Jer možda se planinari boje zalutalog metka,lovcima smetaju bikeri,bikerima smetaju beraći gljiva i obratno!
Barem se mi hrvati nesmimo žalit na prostor jer ga imamo i viška premalo nas je a prostora imamo koliko nam srce želi.Nek je što više ljudi po šumi i nek se bave sportom bit će manje droge a više dice,ako divljaći nije smetala buka motornih pila prije nesmeta im ni jedan quad ili motor,nek se raja veseli ;) To je samo moje mišljenje Pozz

medo:
S obzirom da u RH off road voznja nije popularna kao u razvijenijim zemljama trebalo bi uciti na iskustvu drugih.
 Naime quad i cross vozaci bi se trebali ograniciti na odredjeno podrucje jer ako se vozi bez reda negativan ucinak na okolis je strasno velik.
 Isto bi bilo da se u lovistu svaki dan puca non stop.
Oko mene su quadbike staze i sva srneca populacija se pomaknula za 500m minimalno. Problem je u tome sto se sa quad i cross vozilima moze voziti skoro posvuda i vozaci nastoje osvajati stalno nove terene. Efekat je porazavajuci i podsijeca na terene gdje se lovi svaki dan s gonicima. Biciklisti su sasvim ok.gljivari su dobri ako se ne deru previse,a lovci ako love samo ponekad na odredjenom terenu.
 Problem nije uopce jednostavan kako izgleda i treba izici na ruku svakome samo isto tako povesti malo racuna o zagadjenju zraka.

File:
Znam da je od malih stvari sačinjen svijet ali više zagadi jedna motorna pila ili traktor nego 77 quadova koji imaju normu euro 3 i četverotaktni su tako da su i tiši a i manje dime tako da neće na zagađenje okoliša utjecati nekakvi quadovi nego auto otpad bojleri špaheri akumulatori u vodotocima rijeka i potoka i ostala čudesa

dean:
Istina file, ali koliko km ti napraviš sa traktorom kad izvlačiš drva iz šume, a koliko terena možeš prijeć sa ovim igračkama za teren? I koliko divljači pri tome uznemiriš? Treba u svemu naći mjeru. Sjest za stol i dogovorit se, a ne se derat po šumi jedni na druge i inatit se. Od toga mislim da nema koristi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju