Divljač > Lovište
Radovi u lovištu
joza991:
--- Citat: joza991 - 30. 10. 2012. 18:19:02 ---....slikano je kad su tek postavljene prije 3 mj...........a sad su pune kukuruza... zagi
--- Kraj citata ---
...ispravak ne prije tri mjeseca,nego u 3. mj.
7 rem mag:
--- Citat: joza991 - 30. 10. 2012. 18:28:33 ---
--- Citat: joza991 - 30. 10. 2012. 18:19:02 ---....slikano je kad su tek postavljene prije 3 mj...........a sad su pune kukuruza... zagi
--- Kraj citata ---
...ispravak ne prije tri mjeseca,nego u 3. mj.
--- Kraj citata ---
Sviđaju mi se ovakve hranilice, jedino što bi se morale češće puniti tamo gdje ima više svinja. Svaka čast! zagi
7 rem mag:
--- Citat: trizlovi_doo - 29. 10. 2012. 19:42:43 ---
--- Citat: 7 rem mag - 29. 10. 2012. 17:18:34 ---Danas kišni dan za neke,ali ne i za nas! Nakrkali smo u 22 jelenska hranilišta repu, neka izgledaju puna,neka ne. Sad će 2 dana jelenska gledat u to,a onda ostanu "samo dugmići"! Nakon toga ide silaža,samo da ne bude temperatura puno ispod nule...
--- Kraj citata ---
kolega kakva su iskustva sa silažom?
--- Kraj citata ---
Silaža je po meni najbolja prihrana za "uvesti" jelensku u zimu. Kad je spremiš, treba joj oko 40-tak dana dok prevrije da je možeš trošit, i evo u ovo vrijeme početi davati, jelenska je rado uzima, poližu valove, jedino pazit da se ne smrzne odnosno davati u onim količinama koju divljač može pojesti a da se ne smrzne. Ja sad pričam o lovištu gdje je koncentracija 5-6 grla na 100ha pa znam otprilike koliko pojedu do jutra. Davati istovremeno i sijeno u jasle,a može se kombinirati i sa zrnom. Silaža se ne daje kad je veliki minus, u biti dok počnu temperature biti oko -5, ja već potrošim silažu i nastavim sa djetelinom i zrnom. Bitno da divljač stvori masne naslage, a onda si car, nema otpada u proljeće i vidno su zdrave i tjelesno jake.
7 rem mag:
Danas, iako malo zahladilo, mi obnovili jednu nižu čekicu, ne izgleda lijepo zbog ovih ukosnika koji su namjerno ostavljeni duži i daju stabilnost i, kako je čeka na močvarnom području, drže ju dosta da ne propadaju stupovi u zemlju te se čeka brzo iskrivi. Nakon radova tu je bila friška kobasica, slanina i sušena riba...pokoji gemišt...ajd neću više bit dosadan... zagi
joza991:
--- Citat: 7 rem mag - 30. 10. 2012. 20:14:45 ---Danas, iako malo zahladilo, mi obnovili jednu nižu čekicu, ne izgleda lijepo zbog ovih ukosnika koji su namjerno ostavljeni duži i daju stabilnost i, kako je čeka na močvarnom području, drže ju dosta da ne propadaju stupovi u zemlju te se čeka brzo iskrivi. Nakon radova tu je bila friška kobasica, slanina i sušena riba...pokoji gemišt...ajd neću više bit dosadan... zagi
--- Kraj citata ---
.....slike odlične....najvise mi se sviđa ova prva....prosle sezone sam i ja nosio ovakve"rakete"od kobasica(dok sam bio u klubu 100+) happi ,ali za ovu godinu sam smanjio porciju zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju