Divljač > Lovište
Radovi u lovištu
evaeva:
Kako je lovna sezona na izmaku te divljač "slobodno" šeće lovištem u kojem još uvijek ima dosta snijega potrebno je povećati prihranu za nove naraštaje divljači. Kum i ja punili smo hranilice kukuruzom u zrnu te nadopunjavali solišta. Dolaskom do čeke vidjeli smo da su svinje našle odlično mjesto za rovanje, točni ispod nje (dok ruju ne pada im snijeg za vrat). Jučerašnji dan bio je kao stvoren i za vožnju i osmatranje tragova kojih nije nedostajalo. Evo i par slika kako je to sve skupa izgledalo.
PinzHunter:
ova hranilica izgleda dobro rješenje.
nisu li je nikad devastirali
evaeva:
Na tome mjestu je već treću godinu zaredom, pokazala se odlična jer je kukuruz na suhome a sipa na otvor jedino tada kada svinje njuškom pomiču ovaj limeni dio ispod bačve. Nema nikakvog održavanja osim pripunjavanja kroz godinu.
mauser98:
oprostite jel mi mozete malo pojasniti na kom principu radi,mislim koliki je dole otvor ili mozda neka slika iz blizega.. htio bi si napraviti nesto slicno..
evaeva:
Na dnu bačve je izbušena rupa 5 cm,ovaj limeni dio ispod bačve ide u konus koji nasjeda na rupu tj udaljen je 1 cm od rupe na dnu. Kada limeni dio miruje kukuruz stoji na limu ne sipa van, čima se limeni dio pomakne u bilo koju stranu i za 1 cm kukuruz sipa po konusu prema van. Kada budem punio sljedeći put poslikat ću kako to izgleda izbliza. Inače moje sve hranilice bilo na klip ili zrno rade na principu pomičnog donjeg dijela koji funkcionira savršeno. Ima na temi hranilice za divlje svinje više o hranilicama.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju