Divljač > Lovište

Radovi u lovištu

<< < (62/166) > >>

jura_:

--- Citat: evaeva - 05. 03. 2013. 08:13:04 ---Na dnu bačve je izbušena rupa 5 cm,ovaj limeni dio ispod bačve ide u konus koji nasjeda na rupu tj udaljen je 1 cm od rupe na dnu. Kada limeni dio miruje kukuruz stoji na limu ne sipa van, čima se limeni dio pomakne u bilo koju stranu i za 1 cm kukuruz sipa po konusu prema van. Kada budem punio sljedeći put poslikat ću kako to izgleda izbliza. Inače moje sve hranilice bilo na klip ili zrno rade na principu pomičnog donjeg dijela koji funkcionira savršeno. Ima na temi hranilice za divlje svinje više o hranilicama.

--- Kraj citata ---

Kako napraviti ovakav tip hranilice da radi sa klipom kukuruza.  Imaš kakvu sliku?

evaeva:
Ima slika moje hranilice na temi hranilice za divlje svinje pa tamo pogledaj, mislim da je i opisan princip rada hranilice.

fazan:
Nama je zbog visokog snijega ostalo za postaviti još dvije hranilice za srneću divljač , namjenjenu samo za žitarice.
U toj vrsti hranilica izlažemo mješavinu 60% zobi,25% ječma i 15% tritikala. Srneća divljač kad nauči na takvu prehranu dok u njima ima i zadni gram ne odlazi dalje od 500 metara od hranilica. Također uz te hranilice koncentracija ptica pjevica i ostalih šumskih ptica je konstantna. kod postavljanja se mora dobro patiti da nema mjesta gdje bi se svinja mogla nasloniti na konstrukciju i eventualno srušiti hranilicu.
Također preostaje nam do kraja sezone obilježiti sve lovno tehničke objekte sukladno Sporazumu.

gorskikotar:
Zgodno rješenje kada nema medvjeda u lovištu.

Kod nas je još uvijek pola metra snijega i ne da se do hranilica koje treba nadopuniti.

Na nekim bližim mjestima prihranjuje se ručno svaki ili svaki drugi dan.

lovac ferenc:
molim iskusnije da mi kažu šta je bolje za postolje čeke ....šaraf ili ekser?? unaprijed hvala  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju