Divljač > Lovište

Zakup lovišta

<< < (10/17) > >>

PHP:
Stvarno ste pravi nema šta akcija se stvori za tren želim vam puno uspjeha u tom naumu.Največi problem na koji se naleti pri zakupu nekog Lovišta je taj da je neko to lovište i izgubio pa prema tome kakav je naš narod znamo da je krivolov u punoj snazi.Niko nemože izloviti svu divljač pogotovo ne u područjima kao što je V Kapela jer to su ogromna prostranstva šuma vezane jedna uz drugu i divljač se povlači tamo gdje je mirnije i više hrane. Znači nije problem vratiti divljač u kako kažete opustošeno lovište nego je problem divljač sačuvati.Mislim da treba pucati na lovišta koja su na području Banije i Korduna pogotovo ona u zabačenim krajevima gdje je što manje stanovništva jer ste tako več u pola smanjili borbu sa krivolovom.Informiranje o nekom lovištu preko ljudi koji žive u području koje ste naumili zakupiti je ludost jer ste onda otvorili sezonu krivolova.Sve se informacije sakupe na samom terenu jednom ljepom šetnjom i promatranjem tragova i obilascima mjesta u lovištu za koje smatrate da bi bila podobna za izlaz ili obitavanje neke vrste divljači tu se sve vidi.Turistički izlet sa posebnom namjenom  ;D Neznam  kako se i po kojim se kriterijima procjenjuje vrijednost nekog lovišta i vjerujem da je jako teško zakupiti nešto dobro a jeftino pogotovo zato što je kod nas Mito i Korupcija glavni činbenik u sklapanju poslova.Na kraju želim vam puno uspjeha da ostvarite svoj cilj ima tu ljudi koji su več u tom poslu pa se nadam da će se san i ostvariti.
                            Sretno d4

Zoran:
dali je moguce zupanisko loviste kojem gospodari lovacka udruga!
na neki nacin da se proda drugoj lovakoj udruzi dio lovista!
malo je cudna situacija za mene pa vas pitam?

znaci dali se moze dio zupaniskog lovista, prodati drugoj susjednoj oraganizaciji!!
a loviste prodaje lovacka udruga koja trenutno raspolaze sa tim lovistem!

proof:
gledajući strogo po zakonu to nije moguće. granice zajedničkih lovišta donosti županijska skupština. u pravulu prijedlog daje županijska komisija za granice lovišta.

sasvim druga stvar je kako se to ponekad javlja u praktičnoj primjeni. ljepo se oni dogovore, kažu u županiji da su se tako dogovorili i na sljedećoj skupštini se odglasa promjena granica.

čak se desi da kada jedno društvo ima debele veze dobije dio lovišta od susjednog bez ikakovog dogovora. tako je nama susjedno društvo uz pomoć glasačke mašinerije u županijskoj skupštini otelo dio lovišta. neću sada ići u detalje, ali tako je bilo.

Štef:
 Granice svih lovišta su definirane i ne može se davati u podzakup ni lovište ni bilo koji dio istog!

Zoran:
a kako onda da izlazi inspekcija radi utvđivanja prvobitnoga stanja, pa onda da se razmatra da se granica pomakne!
TO JE U NEKOME PROCESU SADA!
sta me zanima dali granicu mora ciniti neka cvrsta granica kako sto je avaltirani put ili put nasodrani!
ili da moze biti to i potok obicni!
znaci dali mora biti granica vidljiva kao sto sam naveo neki put ili slicno!
ili se moze postaviti u sred lovista međa!
jako mi je bitno to ako neko zna za to hvala!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju