Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (22/156) > >>

dean:
Nemoj me zafrkavat za gater sa zecom... Pozoveš nas lijepo u lovište, pustiš peseka od 4 mjeseca da ono lijepo slobodnim traženjem nađe zeca i sljedoglasno ga isprati... 100 metara 100 metara, nije u pitanju...
A onda  z10  rostilj

hrvoje:
Ajde Turopolje kad već ne možemo doć do šteneta rješi nam barem koju sličicu od tih pasa.
Ja sam jučer dobio na poklon jednog braka. Godinu i pol star. Čovik ga se tia rješit bez pare i dinara jer mu je dosad nekoliko balkanaca usmrtia vepar zbog njega. Pas goni zeca dosta dobro i dobar je radnik. Samostalan.
Mane su mu šta je prebolestan, i ima peti prst na zadnjoj nozi. Slikat ću ga ovih dana pa ću objavit.

TUROPOLJE:
Deane kod nas u lovištima se rijetko vidi zec skoro nikako poslije 80 g kad je vladala bolest tularemija i jako  teško podizemo fond zeca a ni nemamo nešta veliki dio lovišta gdje bi želio obitavati jer su se polja zarasla max predatora koliko god možemo odstrijelimo ali nejde .
Zato ovaj gater za zeca je dovoljno velik da se unutra vidi koliko je pas dobar i dali goni zeca.

Za  rostilj i  zagi nema problema već sam se čuo sa nazimetom i kad se dogovori ekipa koji dan i dođete kod mene nikad nije bio problem .

Skupi ekipu i dolazi.. telll

Hrvoje ti peti prsti nisu problem mali zahvat operacije i za par dana je ko novi.
Ako je bolestan lijeći ga ?????
A to da su balkanci poginuli na vepru radi braka tu nešta smrdi u toj prići ..

Samo neka on radi i lovi , to je najbitnije...

TUROPOLJE:
Moram uzet si više vremena i prebacit slike iz . mob i stavit malo iz zimskih lovova ( moram i nešta skenirati ....  teaa z14

Nikola ta linija vuče još unazad 20 g od jedne stare crne kuje koja je bila mašina za svinje i psa koji je negje završio kod sinja neznamo više gdje prodan za 3500 DM. Poslije ostavljena legla od Bor-a , Črt-a i Brik-a
Teta od mog psa ima sada leglo 4 kom i parena još jedna kuja pod psom  te linije a koji je uginuo 2 tj poslije parenja u 10 g isto samo 4 štenca .
To je sad nada da se ostavi da nastavimo dalje sa tom linijom ali šta će ispasti iz svega toga i postati to je pitanje....Nadamo se najbolje.

hrvoje:
Peti prst je dokaz da ima nekakve "nečistoće" u liniji. A navodno da je pas često ulazia u klinč sa svinjom pa bi povuka ostale za sobom. Ne znam ni ja koliko tu ima istine.

Moje mišljenje za gater sa zecom je pozitivno. Ako može svinja, zašto ne i zec? Posebno di nema dovoljno zeca. To je savršena odskočna daska za korak dalje. Kad prekineš s gaterom bar će pas znat šta traži kad je u prirodi. Uštedit ćete i vrimena i truda. Zec od psa napravi čuda. Poslije obuke sa zecom, svinju traži i goni zatvorenih očiju.

U mom kraju, lovci koji imaju svoj gater sa svinjom, u pravilu imaju i najbolje svinjare, bez obzira koji su psi i koje su linije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju