Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
mauro:
nemam nikakvih iskustva s brakovima..mislim da za našu makiju nebi bili...jedino na visokoj nozi...
...dosad sam imao samo istarske goniče, posavce,...i eto sad kupio kopova...neznam puno o tim psima ali mi se u gateru pokazao oštrim, karakternim...
..gdje ti loviš...kakvi su tereni kod vas...ima li ko kopove čiste i prave radne u blizini..?
dean:
Moderna literatura ne poznaje "brakove na visokoj nozi"...
TUROPOLJE:
Ova linija koliko znam svi su u granicama normale šta se tiće visine moj pas je 40 cm.
lovim u turopolju , banovini . kordunu , crna mlaka . posavina.
Kod mene u lovištu ima najviše gustiša ako je rijetka šuma toga ima vrlo malo i ako je hrastova visoka šuma u njoj opet imaš . trnine , gloga . amorfe , kupine . voda ,
ima gustiša gdje moraš puzati po 50 m- 100 da se probiješ do svinja gdje ih psi drže.
pretežno nizinski kraj.
Gle ovako .. pas koji valja , valja i nema ti druge ,,.nama veze koje pasmine jedino dugi psi i kratki psi .. Npr . iz like psi nebi bili dobri za naše terene jer su predugački i tada odu u druga lovišta jer love čitav dan ..i obratno naši su im prekratki koji gone 2 h. i sporiji.a
a makija nesmije smetati niti jednom psu jer svinje se skrivaju po gustišima i tu se vidi kvaliteta psa gdje drži svinje u gustišima ..
Moj pas bi možda bio prekratak jer goni 2-3 sata jedino kad je ranjeno onda ga nema i duže.
mauro:
U potpunosti se slažem s tobom, u svezi pasa...ili je ili nije, jednostavno ponavljam, nisam nikad bio u lovu na našem terenu s brakovima, pa sam pomislio da zbog makije, i niskog raslinja bi teško prolazio kroz nju, kad se i ja teko probijem što imam skoro dva metra ;D, ponekad nemože pužeći to proči več moraš zapadat, preskakat,...gusto nisko raslinje...
...a treba probat pa vidit...
TUROPOLJE:
Mauro ak si tak visok zovem te na jesen kod sebe u lov da nam napraviš prosjeke da idem iza tebe z10
z6 :smil4226ce1d491b5: d7
hao hao hao rol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju