Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
Huntercro:
Pravi brak mora biti smiren, neagresivan prema nikome a ne samo prema ostalim psima. Ali kad nađe DS onda svoju agresivnost treba ispoljiti ali ne na naivan način da nastrada. E to je pas u kratkim crtama kakav je za mene ideal i kakvog ja imam.
dean:
--- Citat: lovacpd - 23. 04. 2008. 14:29:24 ---Cini mi se da je Ivana, vl je iz Sl.Broda,polozila u prvom nag.razredu, jeste da je kasno nasla svinje ali...!
Mada je tu po meni bitno poloziti po bilo kojem nag. razredu!
Prvi ili treci, nebitno je ima sve dozvole za lov, zar ne?
Inace, imao sam braka koji je bio fantastican zecar, skoro pa specijalista za zeca, 70% njegovih gonjava je bilo zec, ostalo lisica, a srnu, DS ni gledao nije!
--- Kraj citata ---
Znači da je pas ima dobar nos i da je imao afinitet prema zeca. Da li je to do jednike ili do linije, na znam. Ali je vlasniku sigurno pružio prekršt užitaka u lovu!
dean:
Za svaki ozbiljan uzgoj trebaju postojati uzgojni pregledi na kojima se pas mjeri, gledaju zubi, stav i kutevi nogu i sudi ih specijalist za tu pasminu. A ne da dođe čovjek koji sudi sve pasmine i da ocijeni psa mu treba ravno 4 sekunde. Nakon te ocjene oblika vidi se kvatiteta nosa na zecu i prije toga stabilnost na pucanj. A kasnije bi bilo super napravit specijalku u gateru i na krvnom tragu. I tek nakon takvog pristupa i takve kontrole nakon par godine ćemo možda imati vrhunske pse. Stabilne, kvalitetnog nosa i super ustrajnosti. A to nam je svima cilj. Nadam se!
ante.rupe:
ja imam 3 braka, 2 muska i jednu zenku. uglavnom nisu agresivni al se nade koji muski koji oce napadat druge pase. ja sa svojim lovim na velebitu i izrazito sam zadovoljan s obzirom da su nizeg rasta a velebit je jedan od najtezih lovista u hrvatskoj, ne idu daleko od mene a kad nađu trag onda idu dosta daleko dok ne pronađu svinje, gone oko 1-2 sata i idu nazad. dobro se vracaju nakon gonjenja, sta je vrlo bitno jer ako na velebitu ostane cesto ga uhvati vuk.
Huntercro:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju