Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (6/156) > >>

dean:
Brakovi su nekad bili, a izgleda da će opet biti smješteni u skupinu krvosljednika. Od tuda doza agresivnosti prema drugim psima. Jer krvosljednici moraju ići u kontakt sa divljači koji slijede po krvnom tragu kad je nađu, ali je i čuvati od drugih ljudi i pasa. Mnogi brakovi su nakon pronalaska divljači bili oblajivači i to je ono kaj se našim ljudima svidjelo, jer kad nađe divljač drži je u mjestu! Možda bi bilo dobro da se osnuje kod nas matični klub te pasmine da vidimo sa kakvim psima raslopažemo pa da onda znamo kaj nam je cilj uzgajat. Austrijski psi imaju vrhunski nos i jako su ustrajni i to je ono kaj našim mnogim psima fali. Dozu stabilnosti neću ni spominjati. Ispiti se kod nas ne vrše na zecu jer ga nema?!?!?! Ljudi žele da pas tjera 1-2 km, a njegovanje takvih pasa je dovelo da mnogi ne mogu odradit 1 nagradni razred u gateru jer ne laju na DS 10 minuta u komadu.
To je moje iskustvo. A Nikola recimo može reć da li je koji brak odradio u Dvoru za prvi nagradni razred ove nedjelje.

lovacpd:
Cini mi se da je Ivana, vl je iz Sl.Broda,polozila u prvom nag.razredu, jeste da je kasno nasla svinje ali...!
Mada je tu po meni bitno poloziti po bilo kojem nag. razredu!
Prvi ili treci, nebitno je ima sve dozvole za lov, zar ne?
Inace, imao sam braka koji je bio fantastican zecar, skoro pa specijalista za zeca, 70% njegovih gonjava je bilo zec, ostalo lisica, a srnu, DS ni gledao nije!

dean:
Za dozvolu za lov je dovoljan IPO. Znači gater se radi isključivo iz natjecateljskih razloga. Činjenica je da u Hr ima puno brakova, od koji su mnogi kvalitetni, ali nisu niti odškolovani, niti ispitani kako spada. A u priplod se pušta svašta, tako da svaki drugi brak je previsok, a svaki treći ima krive noge.

lovacpd:
To nije problem samo HR!Da tek vidis brakove ovdje, ja do sad nisam vidio nesto kao sto je Darko izveo tamo onog crnog!
Ono je za mene ideal ljepote

dean:
Darkov pas je  d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju