Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
zelenadolina:
Lovimo mi ovdje bez iznimke,mislim u svakoj pasmini ima dobrih pasa i oni koji vrede uvijek isplivaju na vidjelo, a teren na kojem mi ovdje lovimo zahtjeva kvalitetu, u svim disciplinama lova
ante kula:
za svaki teren triba drugaciji pas,lovia sam ja s dosta brakova( tudjih,u mojoj grupi,a ne mojih)i za nas teren su zakon dugonogi gonici,trobojci,posavci,koji imaju velik radijus kretanja zato jer je velik teren a malo svinja,i zato tribaju bit dugi,dok za kratke terene je brak (ili kraci psi) zakon i vise bi se sigurno ulovilo snjima,al je zakon slusat stek po par sati u planini..
zelenadolina:
Ne favoriziram ja ni jednu pasminu posebno,ali pričam o onom što sam vidio,mi kažemo dug za onog koji dugo goni a takvi mogu biti i oni kojima je neko drugi odradio traženje,ali na terenu na kojem ima manje divljači po meni pas mora dobro ići bez traga a kad dođe na trag mora to realizirati do divljači,a to može potrajati vremenski a i u dužinu,ako je pas to spreman odraditi ja ne biram pasminu i ne uopćavam npr ovi su bolji od onih i sl. a sad trenutno imam jednog koji je takav a to je kuja brak jazavčarka,a imam i posavce do duše mlade i neiskusne pse,i još nekoliko brakova također mlađih pasa koji su mi u obuci i ujedno u selekciji.
zelenadolina:
Peca to je moguće ako su slovenci stvorili standard unutar standarda,a koliko je meni poznato brak jazavčar ima raspon boja koje su dozvoljene i regulirane standardom pasmine, a oni možda ne žele pse pojedine boje pa ih isključuju iz uzgoja što može biti neka njihova stvar, a po meni to baš i nije zakonski potkovano dok se standard ne promjeni,a mislim da ga oni neće mjenjati jer pasmina nije njihova.
Bor:
U Sloveniji su brak jazavcari braun boje u dozvoljenim nijansama i crni brakovi sa palezom.
Sve u dozvoljenom standardu i drukcije variante nisu moguce.
LP
Boris
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju