Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
zelenadolina:
Postoji kod dosta ljudi razmišljanje o brak jazavčarima kako je boja ova ili ona ispravna,nema tu neke dileme standard je poznat i jasan,pa onda se mnogi fokusirali na tog jadnog braka koji odstupa od standarda zbog visine,kažu mješanac a da li je neko tako javno prozivao npr. nekog goniča za istu stvar,da li možda terijer može biti visok 45cm,s čim je to križano itd. normalno je težiti tipičnosti pasmine,a podlo je stavljati akcenat greške na samo jednu pasminu. Da me nebi krivo shvatili ne podržavam križanja,i odstupanja od standarda.
peca:
i ja sam mislio da je ovo o slovencima obična glupost ali neki govore da nemogu dobiti rodovnik jer je pas iz slovenije zagi
lovacpd:
--- Citat: hrvoje - 12. 01. 2010. 22:58:03 ---Lov je kudikamo efikasniji, uzbudljiviji. I zato nije čudno šta, recimo u Hrvatskoj, ima sve više brakova koji potiskuju naše goniče.
--- Kraj citata ---
Ne bi se slozio da je lov sa jednom vrstom gonica uzbudljiviji od lova sa drugom vrstom gonica!
Sa dobrim psima svaki lov je zanimljiv
A zbog sitnih, privatizovanih lovista, brak koji je je ajmo reci kraci od obicnog gonica istiskuje domace gonice....
zelenadolina:
Tako je Lovacpd,slažem se s tobom u potpunosti.
fuma:
decki moze li vase misljenje,
imam braka 2 god. koji dobro trazi ali slabije drzi u mjestu. Srne goni do 15 min. Zbog tog slabog drzanja u mjestu kupim braka 4 god. slabije pretrage ali jako dobrog drzanja u mjestu. Srne tako reci i ne dira. U pocetku su zajedno srne poceli goniti do 20 ak min., pa onda sve vise i vise da bi neki dan otisli za njima vise od dva sata i sada sam jako ocajan. A tako mi je krivo jednog uzeti u lov a drugog ostaviti u boksu da cvili. Jel neko ima slicnih iskustava ??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju