Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
patkaros:
pozdrav nemam nekog iskustva sa ovcama ali znam kako sprecavaju da goni srnu.U gater se unese srna ili srndac normalno i divlje svinje,psu se stavi el.ogrlica(teletak)koji tuce na vecu daljinu.U gatr uđe 3-4 coveka sa dvvogledima da prate psa,ako krene gon ya srnom ovi javljaju i mlate ga strujom obicno se vrati vlasniku koji ga malo ohrabri i krece ponovo.Ovo se ponavlja 3-4 dana i nekoliko puta u jednom danu,posle ovakog drila retko koji goni drugu divljac osim svinje,verovatno da bi i ovca upalila vredi probati.
lav:
radane može se tu pasa naučit da ne goni ovce npr stado od nekog poznanika na kojem ga učiš, ali kako si sam rekan ovce su tu divlje i ne čuvaju se tako da pas može sasvim drukčije reagirat na neku drugu ovcu, na malo janje koje se tek izleglo i krvavo je a on je na tragu i sto drugih situacija. treba dosta truda a ni poslije nisi siguran da neki drugi pas neće krenit i onda svi za njim. kod nas su se najbolje pokazali istarci i posavci, mislim najlakše ih je odučit od ovaca, brak je ipak agrasivniji oas po prirodi i tribalo bi se držat naših domaćih.
jura23:
--- Citat: duh - 18. 02. 2010. 17:24:31 ---Koliko je star Kastor, da li taj pas lovi ili se samo izlaže, hvala unaprijed.
--- Kraj citata ---
evo kolega odgovor na pitanje... zagi
DARK:
jura23 nisi trebao baš staviti tako groznu sliku...mogu samo pohvaliti doktoricu koja se javila na telefon i u 11 sati navećer i primila Kastora na drugu operaciju u jednom danu gdje mu je bila šansa da preživi 50:50 zbog anestezije....Operacija je trajala 3 sata...Sada se gotovo i ne vidi da je bio posječen..
Izvukao se i sada je prošlo već 5 tjedana nimalo nije izgubio volju za svinje istim tempom i voljom ih lovi....
Pepi18KA:
Milsim da Kastor ipak lovi... fre fre fre fre
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju