Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
TUROPOLJE:
uf uf Pa ovdje je tema ,, Alpski brak jazavčar,, a ovi viši od gonića mad slL
caus:
Imam standarde i lijepe brakjazavicare, ali nastojim dobiti nesto vise pse i jace konstrukcije s urodjenim tipicnim radom braka. Treba dobit radne pse...koji svojim exterijernim vrlinama uspijevaju raditi u teskim uslovima planine i visoke sume.
Antezg:
Dešava se svašta,meni je kuja na gornjoj dozvoljenoj granici visine,parena sa psom u odličnoj ocijeni bacila 2 štenca koji su viši i jači od dosta balkanaca :shok: :shok:, ostali su svi u standardu-tko zna tko se i kada igrao s papirima
SEJFO:
pozdrav!! zagi
iskren da budem ja nisam ljubitelj ABJ ( njih ću imati kad ostarim obzirom da su kraći od goniča ;) ;D) al mi je ovaj kastor stvarno lijep. takođe mislim da bi trebao davati dobro potomstvo,,, interesuje me ,,,, da li goni sam il u grupi,,,, šta hoću reći,,, da li brakovi gone (traže) sami il su predviđeni za grupni lov, mislim 2-3 psa ( mislim na držanje vepra u mjestu itd )!!! d4 d4 d4
Pepi18KA:
pa pošto su kratkonogi goniči,imaju manji radijus kretanja i manja je mogućnost da će ih više biti na istom mjestu u isto vrijeme(npr. na vepru)...a sve zavisi kako se nauči...ja ih dosta znam koji su super u radu kad su sami a još bolji kad ih je više... z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju