Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (90/156) > >>

DARK:

--- Citat: caus - 09. 03. 2010. 01:40:42 ---Imam standarde i lijepe brakjazavicare, ali nastojim dobiti nesto vise pse i jace konstrukcije s urodjenim tipicnim radom braka. Treba dobit radne pse...koji svojim exterijernim vrlinama uspijevaju raditi u teskim uslovima planine i visoke sume.

--- Kraj citata ---

Ne razumijem neke ljude...zašto uništavati pasminu još više i ovako je u Hr a i šire skoro uništena...Neki se bore da spase što se spasiti da a neki kemijaju i ne znaju ni sami što bi htjeli imati. Još k tome i muljaju papire i ocjene eksterijera. Nije bit lovne kinologije dobiti samo radnog psa, nego dobiti pravi primjerak pasmine odličnog u radu.Vjeruj mi da je to veliki uspjeh kinologije i želja svakog lovca kinologa...

TUROPOLJE:
Sejfo .. ima ABJ koji su bolji od svih dug. gonića i gone svinje po par sati u najgorim uvjetima .
Nažalost večina tih je prodana preko granice jer naši lovci neznaju šta imaju.
Ako govorimo o svinjarima onda se dotićemo svih rasa gonića a svaki istinski svinjar treba raditi samostalno .

zelenadolina:

--- Citat: TUROPOLJE - 10. 03. 2010. 09:41:21 ---Sejfo .. ima ABJ koji su bolji od svih dug. gonića i gone svinje po par sati u najgorim uvjetima .
Nažalost večina tih je prodana preko granice jer naši lovci neznaju šta imaju.
Ako govorimo o svinjarima onda se dotićemo svih rasa gonića a svaki istinski svinjar treba raditi samostalno .

--- Kraj citata ---
Slažem se s tobom da svaki svinjar treba raditi samostalno.

peca:
Sejfo brakovi dobro gone i sami i u paru.Gone sporije od dugonogih goniča i divljač se sporije kreče pred njima(lisica npr. ide puno sporije kada je gone brakovi nego dugonogi goniči)Mislim da za lovišta u bih je idealna kombinacija brak i gonič pa kad gonič otjera daleko brak se vrača i traži dalje.Sada svi spominju samo brakove svinjare a mogu oni biti i dobri zečari.Vidio sam jednu kuju braka koja je dizala zeca baz problema vidio sam i kako brak ulazi u jamu tako da nemoraju biti samo svinjari.Pravi brak je dosta oštar, oštriji od goniča pa je dobar i za štetočina.     pozdrav z10         

zelenadolina:
Rad pasa na divlju svinju u grupi može se dogoditi i događa se u skupnim lovovima,a na takve situacije mi ne možemo kao lovci uvijak uticati,ali kad neko trenira u grupi odrasle pse i misli da je to rad,onda je to nešto što ja ne želim komentirati ,jer kvaliteta psa se tu ne može vidjeti .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju