Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (142/156) > >>

deeejan:
da prostite, ebes takve brak jazavcare koje moras cekat cijeli dan, zato sluze dugonogi gonici... ;D
brakjazavcari kao i jazavcari se "moraju" vracati brzo, ako ih bas odvuce trag, za sat dva maksimum.
lovio sam sa dosta ljudi koji imaju brakirce, dobre brakirce. jedan je prijatelj lovac, imao minimalno 5 pasa istovremeno u dvoristu i to vrlo dobrih pasa i svi su se uvijek osim jedne kuje vracali na vrijeme. ona je bila malo prestrastvena pa ju je odvuklo predaleko, ali i to nije bilo cijeli dan vec dva do tri sata max.
i sam imam brakirku i nemam s tim problema.
naravno, sve ovisi gdje se i na koji nacin lovi. ako se zatvaraju branjevine, manji tereni, kao sto se love svinje vecinom, tamo gdje sam ja lovio, onda od takvih pasa koji koji se brzo ne vracaju, ima malo vajde. tu se psi moraju brzo vracati.
e sad, ako su tereni takvi, tipa recimo like, gdje se love dugi, veliki pogoni, gdje pas mora prec velike udaljenosti, onda bolje uzeti dugonoge gonice.
to je moje misljenje.
a kako da se kolega rijesi tog "problema", ne znam, probaj kontaktirati nekog strucnog, dresera zagi

peca:
Ako on ode 2 sata i vise za divljaci nema tu skracivanja on ima srce i nagon za lov i taj ker mora valjat naravno ako ode za svinjom 2 sata ne za srnom. Brak jazavcari su uglavnom kraci ali ima i njih dugoprugasa bas  kao i gonica sto ima kracih i duzih u gonu.Ovisi i kakav je teren jer recimo po brdovitom terenu i po planinama ako  pas se vrati vlasniku za 2 sata on je gonio mozda pola od tog vremena jer treba mu dosta dugo da se vrati, ovde kod nas je tako sve su brda povis 500m nadorske visine pa do preko 1000m ali ni ovdje se ne preferiraju previse dugi psi radi kradje i radi vuka najvise. Ja sam osobno volio malo duze kerove ali evo ove sezone mi je nestao pas posavac od 10 mjeseci on je za svinjom isao predugo znaci ako je digne nema ga 3 sata najmanje i jednom nije dosao nikako. Po meni je najbolje 1 sat da goni i nazad bar za moj teren znam da dosta kolega lovi u ravnici  gdje je i 15min dosta.

šokac:
 happi happi dejane razumijem šta hoćeš reći   zagi i kod nas je u
većini takav pogled na pasminu ili barem na ono što je od silnih
križanja ovdje kod nas ostalo .
Brak je za ravnicu i za tjeranje pola sata do max. 45 minuta .
Za malo veća brda  i teren tipa Like on ima kratke noge i brdo mu veliko ...

Samo nitko da spomene puno ime pasmine i odakle potječe .

Istina je da  su dugonogi goniči "lakši" i brži ali ima i
ustrajnih brakova koji tjeraju stvarno dugo .
Ne tjeraju noge , već srce . Džabe nogu od dva metra ako nema srca .   zagi

Fred:

--- Citat: leon - 05. 11. 2014. 14:16:20 ---Problem je što se psi spuštaju tek u jesen kad počinje lov i oni nemaju pojma šta je priroda i lov.... Sa psom treba radit od početka, kad imaju 2-3 mjeseca i što više biti u prirodi. jedino na takav način naučiš ga što želiš.

--- Kraj citata ---

slazem se kolega

deeejan:

--- Citat: Fred - 06. 11. 2014. 04:38:13 ---
--- Citat: leon - 05. 11. 2014. 14:16:20 ---Problem je što se psi spuštaju tek u jesen kad počinje lov i oni nemaju pojma šta je priroda i lov.... Sa psom treba radit od početka, kad imaju 2-3 mjeseca i što više biti u prirodi. jedino na takav način naučiš ga što želiš.

--- Kraj citata ---

slazem se kolega

--- Kraj citata ---
to stoji, definitvno, ali kolega je rekao da je pas redovito na terenu (ak sad ima 16mj, znaci da se, pretpostavka, redovito i uredno radilo s njim od rane mladosti), znaci da nije u tome problem, bar u ovom slucaju...
ali da, kad je pas u boksu cijelu godinu do sezone lova i ide van samo kad je skupni lov na svinje, onda drugo nemres ni ocekivati...i onda se neki cude, pas ovakav, pas onakav uf

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju