Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
Niko7:
Pas ide u lov 2 puta tjedno...svaki dan se pušta iz boxa i ide se s njim u kratku šetnju...zanima se da li postoji kakva posebna dresura koja bi utjecala na to da se prije vraća...inače područje je otok Krk.
grom:
2-3-5 sati je normalno za dobrog goniča, budi sretan što dođe nakon 2 ipo sata. Od mog kolege psi ne dolaze do auta prije 2 popodne, a nekad i drugi dan. Od zadnjeg lova ih je pokupio u petak, a pustio u nedjelju. Ovu nedjelju nisu bili za lov, sve kosti iskočile. Oporavak do sljedećeg vikenda. Goniči inače teško dolaze na poziv, ako imaju divljač u nosu pogotovo, a i ne čuju jer su daleko tako da nemaš razloga za zabrinutost.
leon:
Problem je što se psi spuštaju tek u jesen kad počinje lov i oni nemaju pojma šta je priroda i lov.... Sa psom treba radit od početka, kad imaju 2-3 mjeseca i što više biti u prirodi. jedino na takav način naučiš ga što želiš.
syncm2:
Nebi htio nikog uvrijediti i omalovažavati nečije pse i njihov rad, ali... pas koji se tjedan dana ne vrati kad ga pustiš na početku lova je sve samo ne lovački pas.
Ko zna gdje je on u tih tjedan dana i šta lovi, za koga? To je za mene je to niš koristi, da ode jedan dan, dva, pa se vrati i ne svaki put ajde, ali ovo... taj kod mene nebi bio.
Mislim da bi trebalo malo više radiditi sa psom, narovno to je moje mišljenje i ne mora biti da sam u pravu. zagi
grom:
Nema tu rada nikavog kod ovog lika, vodi u lov i to je to. Dogodi se nekad da ostanu ili se vrate navečer kad nema nikoga u selu gdje su pušteni. Onda nastave po svom. Ako je sve ok dođu do mraka.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju