Lovna kinologija > Lovne pasmine

BRANDL BRAK

<< < (11/19) > >>

mrki:
Bio je previsok i preoštar i pretaman, kako i zašto je prošao na tjelesnoj ocjeni znaju samo sudac i vlasnik, zadnja potraga po krvnom tragu mu je završila tragično jer su vukovi našli košutu prije njega a on ih je napao, našli su ostatke nakon par dana.
Postoji samo jedna varianta brandelbraka a to je ona sa paležima, iako se zadnjih godina zbog težnje da imaju što izrazitije paleže pojavljuju paleži iza ušiju ali na sreču ti paleži nestaju u 2 ili 3 godini, i moj ih je imao.

brandelbrak:
Njegov unuk,moj pas,normalne je velicine,blage naravi,dobar je na terenu,samo ima tamniji palez. Ja sam primetila previse svetle uzorke i pravo da vam kazem,oni mi se tek ne svidjaju,a to je verovatno u vezi sa tim sto ste vi napomenuli.Onda,sreca pa su mi stenci ipak prevagnuli na majku,bar po ''4 oka'',a na troje njih fali jos paleza po prsima i nogama.Oni su dobri primerci za lov,a ne za izlozbe. Slazete li se?

mrki:
Slažem se i nije ništa loše da tu i tamo dodje koji tamniji  z2 da "popravi" greške uzgajivača koji su težili presvjetlim paležima d4.

brandelbrak:
 d4  Boja: Crna sa malo oštro ograničenim svetlo do tamno braon paležom. Dve oznake iznad očiju (četiri oka), moraju postojati.  Dozvoljene su beline na grudnom košu.-ovako kaze opis iz knjige koju imam o lovackim psima. Dakle,sa malo paleza. Onda ja imam tipicne primerke. ref  Sta kazete za ovo?

mrki:
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=225
Evo na ovom linku je opis za Sloveniju preveden iz Austrijskog, onaj dio sa dozvoljenim bjelinama na grudnom košu i izgleda cijeli opis, su valjda vaši kinologi pobrali iz opisa Alpskog brak jazavčara  uf. Sa takvim ili bilo kakvim drugim bjelinama dobijaju psi najniže ocjene i zabranu uzgoja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju