Lovna kinologija > Lovne pasmine
Engleski poenter
vuk sa motajice:
Gabro lijepi ti poenteri ja jednog dobijam na poklon ali neznam kakvi su kao rasa i kao lovni psi ovako fizicki mi se svidjaju, imao sam bretona 13 godina i bio jako zadovoljan sa njim ali mi krepao u subotu uvecer kad sam se vratio iz lova srnjaka paci pa trebao bih sebi opet pticara nabaviti.
grom:
Moj ima 9 godina sad. Do nedavno isao kao metak, pocela ga kraljeznica zajebavat i na momente je potpuno gubio zadnji kraj. Mislio sam da je gotov. Nagli pokret, zacvili i ostane ukocen. Sad je bolje ali ne vjerujem da ce moci u lov vise. Inace mu godine nisu problem i mislio sam da ce bar jos koju loviti po kondiciji i snazi. Sto kaze Gabro, zna biti i ljut nekad. Ne sljivi nikoga, miran je i drugi pasi ga ne zanimaju. Ali ne diraj jer ako popizdi hvata pod vrat. Inace velika maza, zna nekad biti i dosadan. Ne da mi marendat u miru pa ga moram vezati. Nece blizu hrane jer zna da ne smije, nego meni u krilo pa me gura i namjesta se. Kad mu dajem jesti opet me gnjavi i mazi se, ni ne jede dok sam kraj njega. Jako privrzen meni, ostale bas ne dozivljava. Ide po krsu ko divokoza, u vodu isto u sred zime bez problema. Ma cudna i posebna bestija skroz. Aristokracija totalna.
leon:
Imao sam poentera, bjelo crni, nije bio brz ali je dobro fermirao i donosio divljač, bez problema. Otac je imao crne, bili su brzi i dobri psi. Sad nemamo šta loviti sa poenterima paci
vuk sa motajice:
Grome i moj breton je imao problem zadnje dvije godine sa zadnjim nogama jako tesko se kretao i cvilio i na kraju samo lezao po cijele dane i kraj. paci Ma najverovatnije nabavicu sebi poentera mada ih niko nema kod mene sve njemci i seteri.
grom:
Zavisi sta loviš, kod pointera zaboravi krvni trag, oblajavanje i sl. Ako ces samo u polje onda ok, ako ćeš pomoćnika za sve onda radije njemca. I moj breton je kraju, izdaju ga kukovi tako da jedva hoda. 14 godina mu je, trebao bih ga uspavati ali nemam srca. Jos se ne pati, jede dobro i sve to. Sve odgađam jer nemam snage to izdržati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju