Lovna kinologija > Lovne pasmine
Engleski poenter
galee23:
Prelijepo..Ovakve slike sam vidjao na porculanskom posudju kod starijih lovaca..Ima li sanse da povecate fond poljske jarebice I malo "uredite" loviste za ovakav tip pasa I lova?Oni se ne snalaze bas najbolje kod nas..Trnje,kupina..jake zime..Zivjeli I vi meni kolega,drago mi je vidjet pticare bilo koje pasmine u akciji..
Gabro:
Ovo nije moje domicilno lovište iako sam član, imam vozit do ovde nekih 1 i 15 tako da i nisam u terenu koliko bih htio. Isto tako kao friški član nemam nekog utjecaja nit bih se htio mješat u politiku udruge. Inače udruga kao udruga jako dobro funcionira, ima odlične terene sa zadovoljavajučim brojem divljači, vodstvo je dobro organizirano i profesionalno. Vjerujem da bi se brojno stanje poljke moglo popravit ali u prvom redu zato treba dosta rada i volje kao uostalom i kod uzgoja sve vrste divljači. U ovoj udruzi večina ljudi je orjentirana na lov goničima (svinja, zec...) a i ono šta lovi sa ptičarima lovi grivnu i šljuku. Ovo polje na slikama se lovi samo kad je lov na prepelicu a ostatak godine ne. Poljka se ne lovi. E sad za revitalizaciju poljke trebao bi postojat interes a vjerujem da bi se postigli rezultati. Gdin. Viktor Šegrt je nedavno izdao knjigu na tom području pa vjerujem da bi se moglo izvuč korisnih podataka koji bi pomogli u tom naumu. Samo kao šta rekoh treba interes i entuzijazam koji bi potakao rad a pošto je poljku teško podignit na neki nivo da bi mogla postat divljač za redoviti odstrel a opet područje nije tog kapacatiteta da se prodaje miris kao recimo u zaleđu Zadra teško da če doć do nekih značajnih promjena. Lakše je danas postavit par hranilica i imaš svinje za odstrel, nego se borit za popravak fonda sitne divljači šta je puno teže i kompliciranije pogotovo u suhoj Dalmaciji. Tako je to u večini lovišta u RH, linijom manjeg otpora, nažalost ili ne ovisi kako ko gleda Ovako ima par jata za lagani trening pasa za ovih nekoliko članova koji to vole i to je opet više nego na večini mjesta.
A šta se tiče pointera imaju oni di letit, hvala bogu ima planine, grivne, šljuke....
galee23:
bravooo
Svaka cast za osvrt..Bilo kako bilo,privilegija je tamo loviti I imati teren za obuku pasa..U mojem maticnom drustvu imamo samo na papiru podrucje izdvojeno za obuku pasa..Prisiljeni smo improvizirati..A sto se tice odrzavanja lovista I fonda autohtone divljaci, bez entuzijazma nema nista..lijep pozdrav kolega!
Gabro:
Da entuzijazam čini čuda jedino tako se mogu ostvarit rezultati!! Samo čovjek treba volit ono šta radi i mora vidit neki cilj/svrhu ili nazovimo ga tako osobni interes (nažalost tako, je malo ljudi danas gleda na sveopće dobro ;D) tako da je teško uvjerit čovjeka šta mu je primarna divljač divlja svinja ili opčenito krupna divljač da bi trebao odradit 10 radnih akcija + određeni odstrel predatora da bi uzgojio stabilnu populaciju trčke, fazana, grivne ili ne znam čega već.... To je donekle i razumljivo jer danas je svatko u nekakvoj osobnoj strci s vremenom ili s finacijama ili najčešče oboje pa kad je vrijeme za lov svatko proba sebi namjestit kako mu paše da se malo izgušta.
Ali pobejgosmo od teme, živjeli nama naši pointeri i opčenito naši lovački pomagači zagi zagi
Posavac27:
Kao sto je rekao shakespeare svako dobro zlu vodi ako nije dobra ruka sto ga vodi. To potpuno vrijedi za poentera. To je pas sa najjace izrazenim nagonom za povom od svih lovackih pasmina, ali ako nemas vremena da ga izvodis cesto ili da mu omogucis pristup divljaci bolje da ga ni ne nabavljas
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju