Lovna kinologija > Lovne pasmine

Engleski poenter

<< < (11/64) > >>

chmichak:

--- Citat: Kljunko - 08. 01. 2009. 08:23:57 ---Netko je napomenuo da poenteri nisu baš pametni i poslušni, ovo mi je prvi poenter i moram ga pohvaliti i pametan i poslušan (najbrže je od svih mojih pasa naučio na čistoću u stanu) a imala sam i službene pasmine i pse za društvo. Oni samo rade posao za koji su stvoreni i meni je prekrasno promatrati s kojom strašću to rade!
 LP

--- Kraj citata ---
Ma to sam se ja samo zafrkavala  d1 Mi imamo isključivo radne pse, s kojima pretežito otac i brat love. Ja ih tu i tamo izvedem van i primjetila sam da su seteri "topliji" od pointera, prije se odazovu i uvijek paze gdje se nalazim kad smo vani. Vjerujem da bi situacija bila puno drugačija da više vremena provodim s njima ili da su u kući poput tvog.
Kerber svaka čast  just

kerber:
Evo još koja sitnica  po tome što pišeš sam primjetio da ti pas  dosta uljeće u divljač bez zaustavljanja ili sa prekratkim markiranjem to je zato što nije rađeno ono s pecaljkom s tim učvrščuješ fermu i velikim djelom što nepaziš na vjetar pa pas ide za mirisom niz vjetar i kasno osjeti divljač pa uleti bez usporavanja ako živiš blizu chmichak njen otac ti može reći sigurno puno više od mene i praktično pokazati kako to odraditi još jednom bi iskoristio priliku da ga pohvalim kao uzgajivača i kinolškog sudca jer dosta puta mi je sudio na IPO ispitima i raznim utakmicama  just.                                               Dakle radi na fermi i uporedo ovo s vjetrom i skraćivanje.                                                                       Što se tiče kukuruza i raslinja gdje nevidiš psa kupi u istoj trgovini gdje i pištaljku zvonce za psa koje se kači na ogrlicu dok pas trči zvonce zvoni iako ga ti nevidiš kad je zvonce stalo pas markira i opomeneš ga glasom i pokušaš mu prići i tek kad si pored njega daš mu naredbu koju želiš koristiti za podizanje divljači.                                                                                                                            Dakle da bi lovila odnosno trenirala s poenterom nemoraš vidjeti slušaš zvonce i čuješ dali je pas probio željenu daljinu kretanja i onda opoziv kao i da ga gledaš.......                                                   Postoji i skuplja verzija a to je biper koji se kači na ogrlicu i daje zvučni signal kad pas stoji a ti ga nevidiš.                                                                                                                                 Inače poenter je pas za lov u niskoj travi pa neki vodiči uopće nedozvoljavaju poenteru da ide u gusto i odmah ga vraćaju i u lovu biraju takve terene jer tu pas najviše dolazi do izražaja a teže terene prepuštaju oštrodlakim njemcima ali iz mog iskustva poenter ako se nauči takođe kvalitetno radi i šikaru i vodu........                                                                                                                Nemoj da ti je neugodno koristiti zvonce jer ga koristi i Hari  Herak na utakmicama pa možeš i ti.                      Pozdrav djevojke i želim vam napredak u kinološkom radu z1

dean:
Nadovezao bi se samo na jedan komentar. Puno puta se lovi kako lovnik kaže, a onda se čudi kako psi tuku drugi teren-drugi smjer. Pa normalno kad lovnik ne pazi na vjetar, a pas je pametan i sam se namjesti da tuče teren u vjetar. Koji puta su psi pametniji od ljudi, a da to ne kuži ni čovjek ni pas...  hao

chmichak:
Kako je kerber rekao, ako si u blizini svakako navrati  z10

Kljunko:

--- Citat: chmichak - 09. 01. 2009. 12:25:40 ---Kako je kerber rekao, ako si u blizini svakako navrati  z10

--- Kraj citata ---
Hvala na pozivu a Kerberu na korisnim savjetima!
 Izvještavati ću kako napredujemo. Imam uskoro jedan dogovor (nadam se da će upaliti, držim fige) da nas na teren izvede stručnjak lovac/kinolog pa da nešto naučimo i pas i ja  teaa.
     LP

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju