Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (67/207) > >>

medo:

--- Citat: Radan - 28. 03. 2009. 15:44:44 ---ja sam juće lovio vuka golin rukon i jedve izvučen istrijanku ispod njega medo ovde ima dosta dobri istaraca a i oni?dobri istaraca je malo koji neće ds.a i u naši istaraca je veliki problem srna kad je se dovate to je od jutra do mraka

--- Kraj citata ---
To je tako kod istaraca,srna ih zajbe ali bitno je da oce zeca d4
Nadam se da ti je kuja ok. Vukovi su gadna stvar.
Lovio sam s njima hao

medo:

--- Citat: Štef - 27. 03. 2009. 20:16:44 ---
--- Citat: medo - 27. 03. 2009. 16:56:57 ---Ima li tko da prodaje psa istarca kratkodlakog do 2.g. i da je uveden u lov. U obzir dolaze psi sa podrucja Dalmacije i Istre te psi koji su dobri za zeca iskljucivo?Nije pozeljno da goni DS.

--- Kraj citata ---

Ne znam šta podrazumijevaš pod terminom " uveden u lov"? Istarac sa dvije godine jedva da se može reć da je pas, taman prerastao iz šteneta!

--- Kraj citata ---
Podrazumijevam to da odlazi i trazi zeca i lisicu.Da ih goni koliko toliko i da zna sto mu je ciniti.
 Istarac kad se okoti nije kokos vec pas bez obzira na starost. Neki krenu prije neki kasnije, a neki nikako.Neki su mi fino gonili zeca i sa manje od godinu dana. Kao i djeca, neki pocmu hodati pricati prije neki kasnije. z10

Štef:

--- Citat: thunderbolt - 28. 03. 2009. 12:14:40 --- A koliko si ih ti uzgojio i uveo u lov kad pricas ovakve gluposti teaa
Pa ja sam imao stenaca koji su gonili zeca sa 9mj.,a sa godinu i pol radili su super sve.
 Uveden u lov znaci puno toga i dovoljno je da pas samo pokaze interes i nagon za tragom.  Odite pa vidite kako rade psi u Dalmaciji i Istri.

--- Kraj citata ---

Možda sam ih uzgojio više nego si ih ti vidio ali to uopće nije bitno!
   hao hao hao hao

Istru sam prošao uz duž i poprijeko tražeći kvalitetnog oštrodlakog istarca i koliko tebi to smiješno zvučalo nisam našao ono za što bi mogao reć da je nešto!

Radan:
ljudi moji nemojmo se ničemu čudit svak ima svoj način rada i pogled na rad i eksterijer neko će proći cilu državu da nenađe ništa a neko odma nađe šta neznači da nemora pogodit jedan ili drugi.uvest psa u lov meni znači da pas goni određenu divljač da zna šta je puška da zna doći da zna ući u auto i da je socijaliziran.moji istarci pretežno počnu radit(gonjat) pretežno sa pet mjeseci a ako ne progonjaju do osam miseci ja se već zabrinem

dr.natterwald:
slažem se da istrijanac do nekih 9-10 mjeseci
mora da već goni zeca :bunny: z11 z11     :smil4226ce1d491b5:
ako je već prethodno uveden u  teren i upoznat sa zećijim mirisima i tragom
ne kao stari iskusni psi koji su lovili zeca
već da je u stanju pratit i javljat trag  z11
 2p     z11 z11 z11 z11 z11 z11 z11 :bunny: :bunny: :bunny: z11 :bunny: z11

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju