Lovna kinologija > Lovne pasmine

Mađarska vižla

<< < (3/39) > >>

snajper:

--- Citat: dean - 08. 08. 2008. 22:51:47 ---Prelijep i elegantan pas da bi ga kidali veprovi, ako se mene pita!

--- Kraj citata ---
za to je terijer ili kako neki lovci kažu potrošna roba!?

PinzHunter:

--- Citat: dean - 08. 08. 2008. 22:51:47 ---Prelijep i elegantan pas da bi ga kidali veprovi, ako se mene pita!

--- Kraj citata ---

deane ima tu nesto sto ti kazes. d4 stvarno lijep pas, ali eto nas kod stare teme "radna ili paradna puska" pa se nesto upitah, radni ili paradni pas??
Mozda ih gledam takvim ocima jer su stvarno lijepi psi i plementi, ali ako gledam sa cisto lovakog stava, onda moram reci da ako mu je sudjeno da ga vepar zakaci, to spada u profesionalni rizik.

dean:
Pa nije profesionalni rizik da ga zakači vepar ako je to ptičar i pas s koji ćeš loviti prepelice, fazane, patke, zeca... Opet se vraćamo na ono da naši ljudi hoće koristiti izvijač za stezanje matice. Za svaku radnju, svoj specijalizirani alat.

lovacpd:

--- Citat: dean - 09. 08. 2008. 09:02:45 ---Pa nije profesionalni rizik da ga zakači vepar ako je to ptičar i pas s koji ćeš loviti prepelice, fazane, patke, zeca... Opet se vraćamo na ono da naši ljudi hoće koristiti izvijač za stezanje matice. Za svaku radnju, svoj specijalizirani alat.

--- Kraj citata ---

Tacno, alat
Ali postoje i prirucna sredstva, zar ne?

Za mene ni terijer nije potrosan!!!A ako se desi...kukam danima

Jackal:
Iako sam i sam nekakv ajmo reć uzgajivač vižli, i slažem se sa Deanom, moram priznati da se djelomično slažem sa Pitzhunterom i Lovcem. U mađarskoj nije rijedak slučaj da ljudi sa vižlama idu u pogon na svinje, ili na krvni trag. Dosta vremena provodim po mađarskim web stranicama vezanim uz vižle i do sada sam naletio na svakakve slike. Uglavnom su to "pozitivne" slike i dokazuju kako je vižla svestrana pasmina. 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju