Lovna kinologija > Lovne pasmine

Mađarska vižla

<< < (6/39) > >>

dean:
Mnogi kažu da vižla ne ide rado u grmlje, gusto i kupinu. U sub su nam Jackalovi psi dokazali suprotno. Psi su ulazi i tamo gdje nisu psi guste dlake.  d4

Jackal:

--- Citat: manjkasd - 27. 10. 2008. 18:32:14 ---U mojoj obitelji se lovi zadnjih 30tak godina samo sa vižlom i imam samo hvale za te pse što su i drugi gdje sam bio u lovu potvrdlili!Najbolje je to što taj pas nezahtjeva neke velike dresure i tko nema puno vremena za rad sa psom ova pasmina je idealna!Privržen je i što je meni u lovu najbitnije neide daleko tako da mi doslovce pročešljamo polako teren !Preporučio bih ga svakome 

--- Kraj citata ---

Upravo ono što sam napisao u prethodnom komentaru (Huntercro-u). Tko ima jednom vižlu, ima ju zauvijek. Neobjašnjivo "zarazni" psi. jedino se ne slažem oko: "Najbolje je to što taj pas nezahtjeva neke velike dresure i tko nema puno vremena za rad sa psom ova pasmina je idealna". Baš suprotno. Ova pasmina zahtjeva dosta vremena i druženja jer je izuzetno druževan pas i u suprotnom je destruktivan. Lako se dresira i najbolje uči kroz igru, između ostalog kao i sve ostale pasmine.

Huntercro:
Radni ali i mekani psi što se tiče naravi i učenja što je pogodno za lovce

medo:
Ne cudi me da vizla ode ponekad u grm jer to rade i neki drugi ako ih naucis od malena.Meni od svih pasa koje sam imao jedino jedan seter nije htio u kupinu,svi ostali jesu bez obzir na pasminu medjutim bretonac zbog svoje gradje bio je uvijek u tom poslu najbolji.
 Najvise su grmlje mrzili psi duge dlake jer su znali zaglaviti medjutim nije ih sprijecilo da opet odu u grm. Ipak za grmlje su bretonci broj 1.

Jackal:
Medo - potpuno se slažem s tobom da je bretonac pas br.1 za gusto. Na kraju krajeva takve je  građe: nizak, guste dlake i odličnog njuha. I to nitko ne može osporiti, ali mislim da je Dean u svom postu htio istaknuti ulazak vižli u gusto iz razloga što većina lovaca (pogotovo na pernatu divljač) ismijava ovu pasminu zbog njene nježnije naravi, kratke dlake i građe poput Jeremije iz Alan Forda. Pravi ptičar, bez obzira na pasminu, mora ulaziti u gusto, pod uvjetom da ge "vuče" miris. U suprotnom, takav pas je, po meni, bedast.

A sad malo OT: ja sam vidio dosta engleskih setera koji nisu htjeli aportirati. Zašto?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju