Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (56/61) > >>

grom:
Ne držim ih odavno pa i ne pratim stanje na tržišu i uzgajivače. Ovo pasa što ima kod nas sve su štenad naših kuja. Nedavno je prilikom štenjenja kolegi uginula izvanredna kuja, pukla maternica i otišlo sve u nepovrat. Šteta ogromna. Stara balkanka od kolege više nije za rasplod, 12 godina ima. Ima njenu kćer koja obećava, to je jedino što bi moglo biti u budućnosti. U grupi posavka trenutno ni jedna.

šokac:
Ma grome mislio sam na posavku sa njuškala .
Vlasnik je iz Zadra.

Da ne kvarim temu ali ako vam ni od Tamnog
nije ništa ostalo onda nije dobro.

grom:
Od Tamnog potomaka imamo, nije to problem. Nego je pravih posavaca sve manje, kolega ima jednoga koji ima koju godinu i lišmaniju na to. Radi kao blesav, ali pravu kuju za dalje nemamo.

Gabro:
Sad pitanje je kakve radne kvalitete čovjek traži. Dalmacija i Slavonija traži drukčiji rad psa. U Dalmaciji oče se pas velikog radijusa kretanja, praktički kilometri, da oče stari trag i da duuuuugo goni, drži na mjestu zauvijek. Kad kažem dugo mislim satima i kilometrima. GPS obavezan. Ja osobno to ne volim ali da su efikasni jesu ali pitanje je ko če pucat i odstreljivat ispred tog psa. Slavonija i opčenito unutrašnjost gdje se lovi drukčije i krači pogoni traže se druge kvalitete psa. Gospodin pri kupnji mora i na te stvari pripazit. Ako ne želi da mu iz Švedske završi u Norvešku svako drugi lov onda mora pazit šta uzima  ;D ;D ;D

grom:
Bas to Gabro, samo sto nikad ne znas sta ces dobit.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju