Lovna kinologija > Lovne pasmine
Slovački kopov
memic:
Moze ko nesto vise objasnit o ovoj vrsti psa:cuo sam da su na divlju svinju strasno dobri.posto u mom L.D.nema te vrste kerova imam ponudu za kupit ,,pa zanima me misljenje ko ima vise iskustva stom vrstom psa z4
SPYDER:
Odličan pas mi ih imam u društvu i ja sam odnedavno ponosni vlasnik jednog malog mužijaka sad sa 5 mijeseci več kad donesem svinjče kuči oblajava ga i reži na njega. Imam i braka pustio sam ga s njim u gater trčeo je stalno za brakom i svinjčetom i lajao. Moja preporuka uzmi i vodi ga što više po lovovima jer jedino tako češ imati psa
memic:
ok hvala po tvom misljenju sto bolje ,kop ili brakov,kod nas znam da je bijo jedan brak al je nestao i bio je odlican na svinji
SPYDER:
Kopov ti duže i brže goni od braka. Meni je draži brak zato što neide daleko za svinjama kao kopov. I ovisi za kakav ti teren treba ako je brdski bolje bi ti bio kopov zato što je izdržljiviji. Mi u društvu večinom imamo brakove dobro ima i posavaca i terijera ali prevladavaju brakovi zato što lovimo u nizinskim šumama u slavoniji. Najbolje je imati i manjeg i večeg pa kad rade u paru da vidiš divote.
podravec:
Bitno ti je da je dobra linija, znači od roditelja koji hoče tjerat divlje svinje. Mada nekad i od dobrih roditelja ispadne pas koji je loš što se tiče rada na D.S. Kopova ti nema tako puno kod nas kao brakova, znaju biti križani u srodstvu, a neki ih križaju i sa alpincima ili crnim brakovima, zato pazi. Isto tako i brakova ima dosta koji su križani sa balkancem, posavcem, terijerom i sl. No to vjerovatno znaš prepoznati takve pse. Ja osobno imam kuju slovačkog kopova, sad je negdje oko 2 i pol godine stara i nije mi opče duga što se tiče gonjenja, mada svaki lov odlazi sve duže. Neki i za čistog kopova kad ga vide kažu da to nije kopov, al nisu oni krivi, jer su ih vidli malo po Hrvatskoj. Kopovi inače nisu svi ko jedan, ima ih sitnijih,jačih, sa jačom glavom, slabijom. Upiši na pretraživaču Slovensky kopov, pa će ti se otvoriti slovačka stranica i tamo ima slika pa češ vidjeti. Isto tako opet na toj stranici imaš adrese klubova slovačkih kopova iz drugih država, pa i tamo imaš slike. Nadam se da sam nešto pomogao d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju