Streljaštvo > Lovno streljaštvo razno

Kosi hitac

<< < (3/9) > >>

STARI AVDZIJA:
To je stvar ugla,kuta pod kojim nišaniš i ispaljuješ na prepreku  (cilj) na daljinama do  2OO m,u smislu ove teme gravitacija nema toliki utjecaj pogotovo kad je pitanju neka razlika od 20 m.
Zoranova konstatacija sa 1500 metara n.m. je bitna ako na toj visini nišaniš i ispaljuješ hitac  tjeme putanje zrna če biti više (nego na manjim n.m a to je zbog rjeđeg zraka i manjeg otpora z i to znači praktično i nešto veči domet,ali i tu je to toliko nebitno ako je u pitanju manja udaljenost gađanja (do 200 m) i u principu se uzima isti koeficijent otpora.Ispaljivanje hica preko dolina prouzrokuje brži pad zrna.Dakle gađanje uzbrdo-nizbrdo praktično znači nišani nešto niže u birano mjesto prepreke(cilja) nego na ravnini i dobar si.Bočni vjetar je takođe zanemariv na cilj do 200m. d4

Tihomir:
Evo jedna slika iz literature za polaganje lovačkog ispita

medo:
Kod slike je zaboravljeno oznaciti nesto jako vazno, a to je udaljenost izmedju strijelca i cilja. Ako je udaljenost ista izmedju strijelca i cilja pod svim kutevima onda je slika relevantna.

Max011:
Kako bi bilo da se uzme jedan karton 1mx1m pa se na odredjenoj(lovnoj) daljini stavi isti iznad strelca, opali par metaka pa se zatim prebaci niže od strelca i opali par metaka pa se nakače fotke na forum. Normalno sve da bude bezbedno po mogućstvu u nekoj planini gde nije temperatura +40 u hladu i vlažnost 98%  ;D Malo mi ovih dana teorija slabije ide,čitanje još teže, verovatno od vrućine tako da bi mi pokusi(eksperimenti) više prijali  ;D ;D ;D ;D

Tihomir:
Da,nije označena daljina,ali ne bi bilo loše da stvarno netko od forumaša tko ima mogučnost napravi taj pokus,kod mene je ravničarski teren

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju