Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Problem u radu automatske hranilice

<< < (5/7) > >>

Huntercro:
onda je def kondenzator

tyrol:
Gogo, daj nekakvu sliku gdje je zalemljen na motoru....Ovakav blok kondenzator je stavljen za kompenzaciju induktiviteta namota na elektromotoru, vjerovatno...
Ovaj "pogonski" kondenzator o kojem pričate bio bi ELKO
Ukratko, da ne filozofiram, vrati ovaj svoj kondenzator na mjesto (zalemi ga) i izmjeri napon (+/-) na spoju elektromotorića kad tajmer "uključi" napajanje prema elektromotoru...ONDA idemo dalje  z2

aski:
bez ovog kondića vozi bez problema samo će biti zanemarivo pojačano iskrenje na četkicama.Ili ti ne leže dobro četkice na kolektoru ili su poderane ili su slabi listići opruge.Kad je motor bez napona oćisti sa finim brusnim papirom lagano kolektor i malo pokušaj lagano povinuti limić koji pritiska četkicu a kondenzator možeš i vratiti gore,lp.

GOGO LOVAC:
Nemam sliku hranilice. Ovaj kondezator sam dobio u Moniju sa neispravne hranilice. Kupio sam novi kondezator i kad prvi puta idem u lovište budem sve isprobao. Prvo ću direktno sa akumulatora spojiti na motor da vidim oče li se sam zavrtiti. Ako se ne zavrti promijeniti ću kondzator,dali ima veze kako se spoji kondezator na motor ? Sadašnji kondezator je spojen između plus i minus žice na motoru. Motor se ne može skinuti bez demontaže hranilice,a hranilica se ne može skinuti bez pražnjenja bačve i skidanja bačve na zemlju i moram se zavući u bačvu da odvrnem matice. Zato bi sve prije isprobao da budem siguran da je motor i da njega treba mijenjati.

aski:
nema veze kak se spoji,kondenzator nije bitan za normalni rad motora,radi i bez njega.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju