Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti
Solište
draganco:
--- Citat: medo - 20. 02. 2008. 17:04:00 ---Draganco d4
Jako slicno samo st je na visem panju tako da D ne mogu da to porazbacuju.
E sad u dnu rupe sastrane izvana zapilas u panj tako da se sol cijedi van. Ja sam stavljao sol u komadu tako da nije dolazilo do rasipavanja.
Kako se tvoj panj pokazao. Ja sam na slicnom imao problema jer je DS razbacivala to,a primjetio sam da su i srne znale s papcima malo ceprkai po tom.
--- Kraj citata ---
Kod mene nema Svinja.Mada se panj moze i Motornom testerom zarezati sa strane,3-4 reza i to je to.
So ce se lagano topiti i slivati kroz rezove
medo:
draganco nije to uopce losa ideja jer na kraju bit je slo zadrzati sto duze i da se topi stalno ali polako.
U biti uz malo maste moze se napraviti sve i tako jednostavno,ko sto kazes u 3-4 reza i gotovo.
Vidio sam u Dortmundu na sajmu jednu malu STHIL pilu koju koriste umjetnici za obradu drveta. Ma ludnica je i mozes napraviti rezove i oblik kakav zelis na brzinu. Ove koje sam ja koristio nisu lose ali nesto manja pila i ostra kratka vodilica je idealna.
Probao sam odozgo u panju izrezati obrnutu piramidu i zatim prorezati kroz panj 1-2 reza tako da dotaknem samo vrh te "piramide". Sol je trajala stvarno dugo.
Kad nisam imao grumen soli znao sam u solista staviti kuhinjsku sitnu sol zamotanu u krpu. isto je bilo uspijesno.
Znao sam primjetiti i vjeverice ujesen oko solista pa sam znao malo zira ili ljesnjaka protrljati samo malo u soli. To su radije jele nego ovaj obican. Valjda kao i mi pistacije i kikiriki ;D
Zec se isto zadrzavao cesto oko solista medjutim vec nakon 2-3 dana primjetio sam tragove kune d7
Zanimljivo je koliko toga se dogadja oko solista medjutim to znaju i lovci koji vole meso pa onda cesto ode sve u k.... jer tamo odstreljuju >:(
Zoran:
evo jedno novo nekoristeno!
Bobi:
Svidjaju mi se ideje, ja sam nasao u blizini hranilista dva prirodna mjesta za postaviti sol.
Budem potrazio slike pa ih stavim na forum, ili cu slikati za vikend.
Uglavnom, svidja mi se, bez nekog posebnog rada, a uopce se ne kuzi da je soliste dok ne pogledas sto je unutra ili po tragovima dovljaci...
draganco:
Za soliste je i najbolje da niko nezna zbog (zloupotrebe)!I soliste mora biti uvek na jednom mestu godinama,zbog navike zivotinja da dolaze na njega.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju