Divljač > Lovnotehnički i gospodarski objekti

Solište

<< < (12/76) > >>

kalnik:
Imamo kod nas u lovištu raznih tipova solišta, ali najbolje su se pokazala ona od komada plastične cijevi promjera 120mm i duljine 40-ak cm. Nađemo stari komad visine cca 150cm i na njega nasadimo cijev koju smo prethodno izbušili svrdlom na više mjesta. Sol ide odozgo i kroz duže vrijeme se cijedi po deblu. Ne diramo živo drvo, već isključivo čvršće suhe komade.U pravilu su solišta uz potoke, na vidljivim prijelazima divljači.Probao sam i sol u kolutu, ali se ova u zrnu pokazala bolja.

matija:
Pozdrav svima, evo da se i ja malo prikljućim...
Znam za neke slućajeve gdje su solilice radjene  na odrezanom manjem stablu cca. 20 cm promjera i na njih bi se stavila drvena kutija  i u nju sol. I sve je to divno i krano dok to nije vidjela inspektorica, dakle morali smo tu i sve takve solilice ukloniti i napraviti nove tj. ukopati drveni stup i na njega kutijicu  ili slićno.

matija:
A što se tiće zloupotrebe solilica takodjer imam neka saznanja:
 Dakle kod nas u društvu sam ćesto nailazio na solilice radjene otprilike 10m od šumske ceste, malo je reći da sam 100 puta apelirao gospodu rukovoditelje da se takve solilice trebaju u kloniti iz neposredne blizine ceste jer se tako divljać zadržava iuz cestu i laka su meta krivolovaca... Ali oni to naravno nikada nisu poslušali.

dean:
Onda ti prođeš i sam ih sve porušiš... Pa se čudiš koji su to vandali napravili?!

matija:
Da, nisam ni jedno porusio, kad sam i pokusao ukazati na taj problem oni bi rekli "sta tebe briga nisi ih ti napravio da bi ih rusio", konkretno u zimi dok nema lisca s ceste se vidi soliste i oko njega do 7, 8 srna kako leze, idealna meta za pucanje npr. iz auta itd. KATASTROFA, jednostavno nemam rijeci. Jer ta solista u blizini ceste su radjena samo za tu namjeru.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju