Lovna kinologija > Nelovne pasmine

DOGO ARGENTINO

<< < (29/36) > >>

Harry P.:
 hao hao hao

Deda M:
Haj dečki,kaj ste mislili da če mi one slike promaknuti-ona ženka gore izgleda ljepo ,ako je ženka ,a i onaj mužjak je prekrasan ,barem na sliki jer me podsječa na mojeg psa samo je flekica na oku malo viče gore prema ušnoj školjki.Neka svako veli kaj hoče ali onaj mali klemponja sa ušima nije im po skladu i ljepoti ni do prvog zgloba.Dogo je dogo samo sa kupiranim ušima i onda je to pas.Danas kada je u večini zemalja E.U. kupiranje nepotrebno ili zabranjeno opet se uši kupiraju a samo je negdje zabranjeno,po meni bez veze,jel svako odlučuje kaj če sa svojim psom.Pitam se ponekad kada vidim razne ,po meni bedaste komentare o tome dali je ta osoba vidjela kako jadno izgleda pas koji je nastradao sa ušima -ima potrgane ušne školjke kako je to ružno i kako onda vlasnici pokušavaju rezati uši tj. napraviti estecki zahvat,samo što je to onda nemoguče ili daju psa unakaziti.Zato sam zagovornik kupiranja samo kod onih pasmina gdje je to za njih dobro.

Deda M:
  EVO opet čitam i gledam te vaše jadne,ranjene i pokojne ljubimce pa me malo zaboli duša za tim vašim vjernim pratiocima u lovu-od ptičara .terijera do goniča,i ne mogu se suspregnuti da opet ne napišem nešto.Puno više od vas sam siguran-ali ne mogu to ostvariti ,za sada -e neznam šta bi dao da mogu da vam dovedem nekako par komada pravih svinjara iz Argentine,tj.dogo argentince,izučene ,i naučene na d.s. pa da vidite kako bi oni odradili te veprove.Naravno ne 1 pas nego 3,4, komada ako treba i sa prslucima pa da se razuvjerite u svojoj nevjeri za tu pasminu.Tvrdim ponovo da je šteta velika da uz naše goniče nije dozvoljeno i sa dogačima lov na d.s.-to bi bila uživancuja u pravi lov ,nešto slično kao i kod Gorana.Ah,dosta tih mojih pustih želja-ali tko zna možda jednom i uspijem da vas razuvjerim i dokažem da sam u pravu --DEDA M......  -NEPOPRAVLJIVI LJUBITELJ DOGAČA  i    zagi

zelenadolina:
Deda nemoj misliti da su naše svinje i argentinske jednake,ili američke, evropski divlji vepar je nešto drugo, naspram onoga što si vidio na snimcima koji su ti stvorili sliku o tom lovu,dogo argentino NE MOŽE loviti naše svinje jer ,prvo treba ih pronaći u našim lovištima,a to oni teško da mogu a goniči to rade pod normalno,i na kraju da ne kompliciram ,ne možeš ti nakupovati tih pasa, koliko ih ove svinje mogu pobiti.

Deda M:
 BOK prijatelju-da bi Amerikanci ili Argentinci bili uspješni u lovu na d.s. imaju također goniče koji traže i nađu d.s. a onda nastupaju dogači i goniči zajedno.Ameri koriste te tkz. pseče pancirke ,pse obuku u neku zaštitu pa ima manje stradavanja ,a naše dogače bi trebalo obučiti kako da se ponašaju sa veprom ,ili d.s. a ne ih pustiti čoporativno da nastradaju.Pa zar nije očito koliko pasa domačih pasmina dobije po sebi kada su ludo hrabri-zar nije tako.Po čemu se onda razlikuje dogo ,po tome što je možda neki luđi ili hrabriji od ostalih-takav nastrada ,bilo koje pasmine da je,ali dogo ima dvije stvari koje nemaju ostali-stvaran je za takav lov-generacijama i ima čeljust koja je nekoliko puta jača ,ima stisak koji malo koji pas i približno ima.ZATO sam i htio da shvatiš-te da uz pravilan rad ,odgoj ,dresuru dogo može biti samo pomoč u lovu na d.s. a i sama sigurnost lovca je nepobitno veča uz takvog psa koji ima snagu vilice a ima i solidnu masu-mišiča ,koju nemaju ovi naši domači.Stradavanje pasa ,pa bili to i dogači je ista kao i za sve ostale pasmine.Ako je bilo koji neoprezan -nastrada sigurno,zar ne,a za veprove naše sam siguran da nebi tako lako napravili ono što naprave sa manjim i slabijim psom-toliko od -DEDA  M.. z14+ zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju