Lovna kinologija > Nelovne pasmine
DOGO ARGENTINO
zelenadolina:
Pa Deda M. za mene to o čemu ti pričaš nije lov ,već sam ti negdje objasnio da u lovu postoji etika i također tu divljač treba poštivati, i prema tome je razvijen ovakav način lova sa psima,a doge se tu ne uklapaju, i to što se tebi sviđa takav lov je tvoja osobna stvar,ali takvom lovu nema mjesta kod nas ,jer nema potrebe nekog daviti sa psom ako postoji puška koja realizira lov u tehničkom djelu ,a divljač koju lovimo ne zaslužuje daju se na taj način usmrti,postoji lovačka kultura koja ne dopušta takvo maltretiranje i ponižavanje divljači,ovo ti govorim u najboljoj namjeri,nemoj shvatiti osobno jer poštivam tvoje simpatije prema toj pasmini,ali stvarno nema smisla u civiliziranom svijetu forsirati takav način lova,a to što hrpa iskompleksiranih texašana prikazuje svoju moć na taj način ,za mene je bolesno.pozdrav.
Deda M:
Dolina sada me slušaj -ne kužiš ti mene dosta izgleda ali to čemo kad naletim ,uz neko piče ili kavu .Samo da ti velim da ču u šumi biti rađe sa 2 komada dobrih dogača -ne trebaju uopče loviti ali kao sigurnost od krmače sa mladima ili nastrijeljenog vepra ču imati sigurno sa nijma nego sa brakovima ,terijerima ili nekom manjom i slabijom pasminom.Ostalo mi u sječanju stradavanje lovca i 5ili 8 pasa lani u pogonu.Odoše u k...c i psi i umalo lovac.Maloga psa imaam u kuči ali vani ili šumi,lovu uvijek rađe veliki i snažan pas-velika sigurnost od gore napisanog-Pozdrav do svidova moj Dolina i dobra kob i tebi i psima-DEDA M... z14 i zagi
stipe_zg:
Ako je to lov kao sto ga ima na youtube hvala bogu da takve morbidarije kod nas nema,tu nema ni e od etike. Ukoliko bi takav lov bio dozvoljen vise lovci nikakvu sansu ne bi imali protiv bilo koje ozbiljnije organizacije za zastitu zivotinja moram priznati prvi bi stao u zabranu takvog nacina . "Obicni" gonici stradaju u lovu upravo zbog svoje greske ,a to je dodju u kontakt sa svinjom njihov posao je da omoguce lovcu da uputi hitac,da ih dovedu na cistinu i to je to kakvo crno hvatanje zivotinja od strane gonica kakva borba njih i vepra.
Ovo je klasican brimer pomahnitalih amera koji ne znaju sta ce od sebe pa smisljaju svakakve gluposti da zaokupiraju svoje male mozgove.
zelenadolina:
Deda M. ti si dobroćudna osoba pa ću ti reći još nešto,ja sam u šumi 5 od 7 dana u tjednu,i to već zadnjih 10 god ,i to u aktivnom lovištu kroz sva godišnja doba,i nikad nisam bio napadnut od ni jedne divljači,znam biti sam ili sa kolegom ili sdrugim lovcima,bez pasa i sa njima,bez oružja i td. vidio sam stvari koje su nevjerovatne,glupe zanimljive i što ja znam kakve ne,tu gdje radim i lovim ima svakakve divljači,medvjed čak u dosta velikom broju,vuk kroz cijelu godinu a ne samo zimi,ris, jelen ,divlja svinja,srneća divljač i t d. ali vjeruj mi da dođe do nemilog događaja ne bi se oslanjao na ništa osim na sigurno povlačenje tj auto ,drvo ili hitac iz vatrenog oružja,ali opet ponavljam da živina izbjegava čovjeka i teško se odlučuje za napad,ovo ti govorim jer stvarno sam vidio svašta ali normalno ne sve,pozdrav .
panj:
Deda M negdi na youtube san gleda baš jednog australca koji priča kako je izgubija šest sedan pasa od vepra koji je uvežen iz rusije. Vjerovatno bi neke manje primjerke Dogo ili više nji mogli odradit ali velike veprove čisto sumnjam. A ako te je baš toliko strah DS lovi sitnu divljač. Po meni podjednako zanimljiv lov ako ne i više. Ja osbno nebi moga lovit sa dogom jer neman želudac za to, ali nebi mi smetalo da neko i tako lovi u RH.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju