Lovna kinologija > Nelovne pasmine

Mješanci

<< < (15/22) > >>

skyangel:
Ova tema je posatala jako smiješna moram priznati. Ak oni oče lovit sa Sč-ovima, nek love. Ak im niko ne prigovara tamo od zakonodavaca, boli ih briga, i kod nas se lovilo sa svakojakim psima prije 20 godina. Ali mislim, da takve stvari se ne bi smjele propagirati javno, pogotovo ne na forumima ovakvog tipa gdje smo nonstop mi lovci na udaru zelenih i ne znam koga sve ne. Svaka čast vašim psima mješancima, no nekakav red se mora znati, kod nas se zna fala bogu konačno. Uz dužno poštovanje, kak bi ono rekli, DON'T BOTHER ME WITH YOUR HOBBIES...

Nikola Vojinovic:

--- Citat: skyangel - 17. 12. 2007. 09:07:38 ---Ova tema je posatala jako smiješna moram priznati. Ak oni oče lovit sa Sč-ovima, nek love. Ak im niko ne prigovara tamo od zakonodavaca, boli ih briga, i kod nas se lovilo sa svakojakim psima prije 20 godina. Ali mislim, da takve stvari se ne bi smjele propagirati javno, pogotovo ne na forumima ovakvog tipa gdje smo nonstop mi lovci na udaru zelenih i ne znam koga sve ne. Svaka čast vašim psima mješancima, no nekakav red se mora znati, kod nas se zna fala bogu konačno. Uz dužno poštovanje, kak bi ono rekli, DON'T BOTHER ME WITH YOUR HOBBIES...

--- Kraj citata ---
Diskutabilno je sta je zakonom regulisano... Rodovnici se kupuju ze nekih 20 eura, kao i ocene na izlozbama i u radu, pored mesnaca ja cuvam i kerove sa papirima i vodio sam ih jos kao klinac na izlozbe, sve dok nisam shvatio da je tu samo novac u pitanju... Druga stvar je sto se sa tim istim mesancima lovi u Grckoj, Italiji i jos nekim zemljama evropske unije u kojima su zakoni prilicno rigorozniji nego kod nas... ja za svoje kerove imam pasose, cipovani su i sada 15.12. je odrzana prva izlozba lovnih pasa na kojoj su dobijani uslovni rodovnici, nesto kao kod sarplaninaca, samo sto njima u rodovniku o poreklu pise izvorni... Ako je sramota da se o tome pise, ja sam zamolio moderatora ove teme da moje postove izbrise ako je to neophodno!

Nikola Vojinovic:

--- Citat: shaga - 16. 12. 2007. 18:02:03 ---
--- Citat: panj - 16. 12. 2007. 02:13:02 ---
--- Citat: shaga - 11. 12. 2007. 21:39:57 ---
--- Citat: Nikola Vojinovic - 11. 12. 2007. 16:17:55 ---Evo nesto ovako npr.

--- Kraj citata ---
Pogledajte boju nosne pecurke ovom stenetu krjnje lijevi.
E sada pogledajte u svim mogucim standardima na svijetu koje su nedopustive greske kod pasa..............
P.S. radi se o slici stenaca sa predhodne strane

--- Kraj citata ---
Mislim da Nikoli nije bitno dali je njuška crna več šta je ta njuška u stanju odradit u lovu.

--- Kraj citata ---
MISLIM DA SAM JA SVOJE MISLJENJE REKAO O SVEMU OVOME I VISE SE NECI UKLJUCIVATI U OVU TEMU POSTO SE IZGLEDA SAMO VRTIMO U KRUG!!!
P.S.Panj rekao sam da pokusas da nadjes sta pise o bjelim pecurkama...........Pa to je sakacenje psa.Tome stenetu je bijela pecurka ,drugome hvali nesto drugo,trecem nesto trece, ........nemojmo se igrati Dr MENGELA

--- Kraj citata ---
Vrtimo se u krug zato sto neko nece da shvati! Ja ne mesam dobermana i balkanca! Tebi je shaga naj lakse da se raspitas o Milanu Kaludjerovicu (iz Ulcinja), Paljokicima, Ljaki... to su ljudi iz tvojih krajeva i imam neke kerove koji vuku poreklo od tih ljudi... Rsapitaj se malo o njima...

Nikola:
Nije potrebno brisati, ostavljam Vam ovu temu otvorenu, ali shodno pravilima foruma, običaj je da se kod otvaranja tema i pisanja postova, postavljanja slika mora paziti na to da to bude u skladu s zakonima i pravilnicima o lovu, poštujuči i lovnu etiku, i lovstvo države iz koje dolazite.
Znamo da je slika na terenu možda i drugačija, ali netreba još dodatno produbljivati animozitet prema lovcima koji se stvara kroz medije...

Niko L.:
Veliki pozdrav,Nikoli Vojinoviču!Koliko sam vidia Nikola V.je veliki pozavaoci ljubitelj pasa,zna kakav treba bit pravi pas svinjar i on mješanjem pasmina dobiva kompletna pasa d4 d4 d4 d4.Ja vjerujem da je on te sve kvalitete naša kod jedne pasmine da ne bi došlo do tolikog miješanja. Njegovi pasi nisu zbog toga ništa lošiji i nekvalitetniji od vaših pasa. 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju