Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Materijali oštrica
perop:
teaa
Infamous Blade i Danijele vjerojatno je tako kako kažete Vas dvojica. Ovaj nož sliči i podsjeća me na jedan nož kojeg sam imao kada sam bio dječak. Iz tog razloga sam ga i odlučio kupiti. Bez obzira na njegov neobičan izgled (sličan je kuhinjskom nožu) Ontario SK-5 Blackbird je izuzetno kvalitetan nož s kojim se lako rukuje. Ovim nožem praktično možete napraviti što god hoćete. Jedan je od popularnijih američkih noževa za preživljavanje. Ili Vam se sviđa ili ne tu nema sredine. Među desetcima noževa koje imam, jedan više manje ipak ovaj SK-5 je jedean od najkvalitetnijih noževa koje sam ja osobno uopće koristio.
zagi
Infamous Blade:
;) Pero ni malo ne dvojim glede toga...no čelik iako stainless već dobrano gubi bitku s vremenom naime postoji i PM
verzija istoga koja je dakako nešto bolja te ako usporedim tu tvoju verziju s N690co ovaj ima nešto bolje karakteristike
a kod nas je sad uobičajen...i opet + cryo TO još daje force
No kad smo već na američkom čeliku u osobnoj kolekciji imam jednoga u CPM S35VN čeliku kojeg je kolega zakalio na
visokih i neuobičajenih 62+ HRC-a , postojala je opravdana bojazan da to i nije baš srećno no istog sam već dovoljno isprobao i začuđujuće je odličan...oštrinu drži jako dugo ali nije u rangu Elmaxa te još nešto agresivnijeg i ljućeg M390
koji me uistinu očarao s opravdanim razlogom je premium PM čelik.
Isto tako i CPM S30V kojeg imam na Spydercu a preteča je S35VN...sve je to fino i krasno ali neusporedivo s elmaxom
u tom rangu....i konačno kad sam se već raspisao da zadovoljim i one upite za S90V svakako izvrstan čelik ali
zbog svog sastava vrlo teško obradiv te nije nemoguće s određenim abrazivima i to je riješivo.
Svakako da postoji još cijeli niz vrlo kvalitetnih čelika te je vrlo važno znati koji upotrijebiti za određeni tip noža da bi ispunio očekivano. z10
magwin:
sviđa mi se tanka oštrica i mali kut brušenja sve do vrha. takko brušeni su mi se pokazali najdugotrajniji i kad je lošiji materijal štrajher ga za čas oživi... ovo sve predebelo jednostavno radi klin sam sebi, pogotovo visoki. koliko god bio oštar.
ipak nož služi za rezanje a ne za raspolovljavanje kičme po dužini.
danijel:
Imam ZT u s35vn, ali nemogu reci kakav je jer je sekundarac debel ni manje ni vise nek 0.7 mm!?
Meni je to neupotrebljivo,nemam pojma zasto to rade i cemu to sluzi...
Mislim da je ovih 0.2 sto Infamousi rade taman,al ja bi ipak malo smanjio kut ostrenja, meni ostrine nikad dosta... ;D
Infamous Blade:
Ništa bolji je Spyderco Military kojeg posjedujem a daleko je tanji i elegantniji sad koliko fotka uspije dočarati
D'Baja 4mm i Spyderco Military 3,5mm u leđima no behind edge ogromna razlika koja se vrlo lako osjeti na rezu ma koliko nož bio oštar ...geometrija radi svoje zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju