Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Ne poklanjanje noževa praznovjerje ili?
Huntercro:
meni kolega poklonio nož - prizrenac i ja ga nosio 5 izlazaka pet komada ds samo otvaraj s njime
kad sam god ponio novo uže za vuć u lov odmah odstrel
skynagel kupio uže od mene ponio ga prvi dan odmah vepar
znači ima toga
draganco:
Mislim da je to praznoverje.
Mada tako verovanje kruzi medju Lovcima. Gomilu preklopnih Nozeva sam poklonio, pa i sam dobio par komada. Nekad neko da par dinara, dali ne dali sluzi i mene i njih uspeh u Lovu.
Problem za koji se od toliko Nozeva odluciti i poneti ga u lov.
PinzHunter:
ja vjerujem u sva praznovijerja koja su pozitivna, a za negativna kazem da su glupost. misli pozitivno i to je to ;)
Legion66:
Običaj davanja novčića za poklonjeni nož potjeće iz Engleske -penny for a knife. Za poklonjeni nož se daje novčić zbog toga da se nebi prerezalo prijateljstvo. Ja od kad sam saznao za taj običaj ga i prakticiram.
Harry P.:
Nisam praznovjeran ali ću ispričati jednu zanimljivost koja može poslužiti kao argument vaših navoda.
Prije nekoliko godina dobio sam na poklon jedan Bowie nož od jednog prijatelja i nekih pola godine od kada mi je isti poklonio nož posvađali smo se i sama je sreća bila da smo bili u društvu ljudi koji su brzo reagirali i spriječili nas u tučnjavi, moglo je završiti tragično. Obojica smo imali namjere da ozbiljno naudimo jedan drugome.
Nismo razgovarali dugo vremena ali smo se sada pomirili i sve je OK
E sad dali je "do noža" ili nije neznam...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju