Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

Ne poklanjanje noževa praznovjerje ili?

<< < (6/11) > >>

veljko:
U Francuskoj je takodjer obicaj dati novcic za noz kad mi se to dogodilo prvi put mislio sam da je to neka sala

jura23:
ja sam nedavno  poznaniku dao nož da mi ga naoštri, jer sam stvarno loš u tome...i ko za vraga naljutio se na mene, iz nekih blesavih razloga, njemu samo važnim...i tako sam mu ga mislio pokloniti         kada bi mi rekao da je naoštren, ali me preduhitrilo ovo čudno praznovjerje...

Štef:
 Prošli tjedan sam dobio ovaj nož na poklon (hvala prijatelju) a ja njemu dao opet par novčića na poklon, nadam se da smo kvit!  hao hao lizi lizi  rol rol
 Na takav način možemo izmijeniti cijelu njihovu paletu proizvoda!

gardista:

--- Citat: Legion66 - 25. 01. 2009. 15:20:24 ---Običaj davanja novčića za poklonjeni nož potjeće iz Engleske -penny for a knife. Za poklonjeni nož se daje novčić zbog toga da se nebi prerezalo prijateljstvo. Ja od kad sam saznao za taj običaj ga i prakticiram.

--- Kraj citata ---
tacno, i kod nas svi praktikuju ovaj obicaj...

KOBI:

--- Citat: gardista - 22. 06. 2009. 16:05:13 ---
--- Citat: Legion66 - 25. 01. 2009. 15:20:24 ---Običaj davanja novčića za poklonjeni nož potjeće iz Engleske -penny for a knife. Za poklonjeni nož se daje novčić zbog toga da se nebi prerezalo prijateljstvo. Ja od kad sam saznao za taj običaj ga i prakticiram.

--- Kraj citata ---
tacno, i kod nas svi praktikuju ovaj obicaj...

--- Kraj citata ---

Sta ako ga poklanjas bratu,ocu,jel isto vrijedi il...?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju