Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
NOžEVI
valdop:
s njim je bilo katastrofalnih problema: dobio sam ga od jednog našeg kolege na poklon, razlog je bio što ga on nije mogao nabrusiti da bi bio zadovoljan. kako sam ga dobio tako sam i prošao, u prvom izlasku u lov, nakon što sam ga dobio, odstrelim vepra (150 kg, kljova 18 cm), i kad je vepar već bio obješen počeo je padati, raširile se noge od galgi, i da ne padne na pod neznam što sam radio da ga zadržim, uglavnom zabio sam si nož u lijevu ruku, operacija u sisačkoj bolnici sat i pol, šivanje tetiva i sl. . nakon toga sam kolegi dao kunu za taj nož (trebao sam to napisati u onom postu o poklanjanju noževa). dakle taj nož uglavnom sve odrađuje prilikom guljenja odstreljene divljači, dajem ga na brušenje jednom godišnje za dvadesetak kuna i jako sam zadovoljan iako je Smith Wesson puno bolji za guljenje (manji). volim noževe sa gumenom drškom.
canis:
Voliš tactical verzije, specijalac ...! sauf
Nikola:
--- Citat: valdop - 27. 08. 2009. 20:35:53 ---s njim je bilo katastrofalnih problema: dobio sam ga od jednog našeg kolege na poklon, razlog je bio što ga on nije mogao nabrusiti da bi bio zadovoljan. kako sam ga dobio tako sam i prošao, u prvom izlasku u lov, nakon što sam ga dobio, odstrelim vepra (150 kg, kljova 18 cm), i kad je vepar već bio obješen počeo je padati, raširile se noge od galgi, i da ne padne na pod neznam što sam radio da ga zadržim, uglavnom zabio sam si nož u lijevu ruku, operacija u sisačkoj bolnici sat i pol, šivanje tetiva i sl. . nakon toga sam kolegi dao kunu za taj nož (trebao sam to napisati u onom postu o poklanjanju noževa). dakle taj nož uglavnom sve odrađuje prilikom guljenja odstreljene divljači, dajem ga na brušenje jednom godišnje za dvadesetak kuna i jako sam zadovoljan iako je Smith Wesson puno bolji za guljenje (manji). volim noževe sa gumenom drškom.
--- Kraj citata ---
hehhe, slicno kao i kod mene.. ja sam svoj kupio, ali je imao nesrecu da dopadne baki u ruke kad je rasjecala smrznutu kremendlu, pa je lupala čekićem po njemu.plako sam kad sam vidio sta je bilo s njim
oštrim jednom godišnje i super mi sluzi.. :)
jatagan:
Ovih par ostrica koristim ja najcescu u lovu.
Ry1:
Vdim da i ti koristis Moru jatagan. Ja sam taj noz nabavio nedavno i odusevljen sam.
Na slici su Mora 2000 i Bark River "Gameskeeper 2"
Tek poredjenja radi mada ovaj dole i nije toliko bitan. To je noz koji prosecnom lovcu u vecini slucajeva nece trebati ali eto..meni se svidja i zatreba mi ponekad.
Elem, ova svedska Mora je jebacki noz.
Na netu mozete da kupite dva za oko 55$. Znam da vecina ne voli gumu i plastiku, znam i da ne izgleda bas nesta lovacki ali znam da je nozic zmija. Veoma pratican i upotrebljiv bez obzira na relativno tanku ostricu i male gabarite.
Plasticna drska odlicno lezi i ne klizi iz ruke kada je mokra.Ostrica se lako ostri (do brijanja na suho) i dugo ostaje ostra. Za nekoga ko nece da plati mnogo,a trazi dobro ili kome traba rezervni noz u rancu (mada moze da bude i jedini) "Morica" je odlicno resenje.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju