Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (138/254) > >>

Legion66:

--- Citat: Sale Zr - 10. 10. 2009. 16:51:25 ---Za slaninicu, luk, kobasicu a bogami i šunku...

--- Kraj citata ---

Sale Zr, daj malo pojasni, koji materijal i tako to. Odlično izgleda, a osim kobasica i špeka mogel bi obaviti i puno delikatnije poslove.

Schultz and Larsen:
Sale Zr, lijep rad.  d1

Sale Zr:
Hvala Legion i Shultz  z10

Sečivo sam dobio od Grošina iz Melenaca, samo sam ga prebrusio na oblik koji mi odgovara. Ne znam od kog je materijala, moram da pitam majstora pa ću napisati. Odbojnik sam napravio od prohroma, iza njega je tanko parče kože koje se skoro i ne vidi, u rog sam izbušio rupe, kroz sečivo takodje, potrošio tri burgije, uglavio aluminijumske igle i zalio sve lepkom pre montiranja. Planirao sam i na kraju drške da stavim prohrom, ali mi se pertinaks učinio lepšim. Posle bručenja i poliranja koliko sam imao strpljenja, namazao sam rog po Ry-ovom savetu "Bekutanom", samo nisam imao ulje već mleko za dečje guze, i mislim da je efekat dobar, ne bi trebalo da puca. Sad samo još futrola od kože sa starih iznošenih Buldog čizama.
Izvinjavam se zbog lošeg snimka, ali dobro se vidi ono što treba.

Legion66:
Od svih noževa kojima sam radil drške od jelenskog roga, cca 25 -30 komada, nisam imao problema s istim, osim ako sam ja nešto zaje.. Drške poslije obrade namažem običnom kremom za ruke i toje to glede zaštite i održavanja.

nostromo:
Ovu temu procitah 2 a prolistah 22 puta i naravno da san skupija i ja virus nozhitisa...

Ovih dana zavrsavam svoju famipu koja mi je dosla polovna kao poklon sa uzas orginalnom drskom. Inace primjetija san da je ovo noz br1 po broju preuredjenja(bar na ovom forumu) pa se da zakljucit da se vecina slaze da je kvaliteta celika obrnuto proporcionalna dizajnu drske ;D.

Koristen materijal: komad kvrgave masline i par starih koznih cipela ;D

Ostalo je jos samo finisirati drvo i naostriti noz. Imate li kakav savjet za finis sirovoga drva? NE lak.

E i sad se virus prosirija pa bi ja oprova svoje vjestine u izradi ciloga noza pa me zanima ima li ko iskustva sa tracnim pilama kao sirovinom za ostricu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju