Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

NOžEVI

<< < (181/254) > >>

Schultz and Larsen:

--- Citat: Fratt - 20. 09. 2012. 14:16:19 ---Odličan je ali nebi htio to držat u ruci kad je sklizak od vode i krvi...odu prsti kvragu.
Ako sam se najviše puta porezao na nožu onda je to Mora NO.2 Classic koja čak i više ima bačvastu dršku od ovog Hellea,pitam se kak lakše još na ovome sklizne... :shok:

--- Kraj citata ---

Nikad se nisam posjekao zbog glatkoce drske...sa Helle nozevima se druzim vec godinama....a ljudi prije mene vec oko 1000 godina sa tim stilom noza...taj stil noza se ne mijenja..a i ne mijenja se sirovina drske....Te Helle, te Brusletto, te Mora, Karasuando, itd..da ne nabrajam...a zasto??

Kazem, te sjekotine itd....u tome se ne prepoznajem...a radim sa mesom i kozom  skoro svakog vikenda....Ovo na slici su sve Helle, donji star oko 20 godina....preklao ihihiiiiiii.....

Samo ako se ubada, onda se dobijaju posjekotine po kaziprstu i dublje, a to je isto i sa nozem koji ima stitnik....sto nemaju stitnika im nije mana teaa..

zagi   

Nosler:
Ni ja ne prepoznajem taj problem. teaa
Mozda koristim noz na neki cudan nacin ali nikad nemam potrebe da radim sa takvom silom da nemam kontrolu nad ostricom...

Traper.:
Schultze koji model je ovaj prvi odozgo.I daj savet o materijalu ostrice,koji da odaberem.
pozdrav.

Traper.:
Dali vtori od dole je fjellman. Kako se pokazao za dranje divljaci, izgleda mi da je ostrica tog modela idealna za dranje.
Schultze ne budi skrt na reci,takav covek kao tebe mi treba sta ima iskustva sa helle ostricama.
Daj mi savet koji model bi odabrao iz helleve palete kao jedini noz za sve uslove u lovu.
Pozdrav.

Štef:
Ovo je moj helle ( i ljepši je od bilo kojeg Schulcovog) i hvala Bogu nikad ni jedna porezotina na ruci ili igdje a mali dere li ga dere - redovito.  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju