Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

Oštrenje noževa

<< < (8/17) > >>

magwin:

--- Citat: OldHunter - 28. 01. 2009. 20:50:38 ---
--- Citat: jatagan - 28. 01. 2009. 20:05:36 ---Sve to stoji svaka cast.Ali moji nozevi napravljeni od metalurskog celika samo klizu preko papira.Bez dijamanta nista.

--- Kraj citata ---
Problem je u "kvaliteti" ili bolje rečeno nekvaliteti brusnog papira.
Naime, brusni papir u gradacijama preko 1000 večinom se koristi kod autolakirerskih radova (brušenje kita).
Stoga je i večina brusnih papira koja se prodaju po trgovinama (loše ili vrlo loše kvalitete), odnosno nepodesna za brušenje (kvalitetnih) noževa.
Brusni papiri koji imaju na poleđini oznaku da odgovaraju za brušenje INOX-a su već druga priča.  d4

Ovo je inaće provjereno na vlastitim noževima.  teaa

--- Kraj citata ---

ma sve to štima ali bitno je (ako se koristi brusni papir) da je brusni papir u traci, nešto slično kao na stolarskoj tračnoj brusilici i da nije prevelika brzina trake da pregrijava oštricu.
na takvoj traci ja sa granulacijom papira 220-320 poslije završne obrade poliranjem ne vidim niti jednog traga brušenja.
neznam zašto ići na tako fine granulacije ako se koristi brusni papir...

Neno:

--- Citat: OldHunter - 28. 01. 2009. 20:50:38 ---
--- Citat: jatagan - 28. 01. 2009. 20:05:36 ---Sve to stoji svaka cast.Ali moji nozevi napravljeni od metalurskog celika samo klizu preko papira.Bez dijamanta nista.

--- Kraj citata ---
Problem je u "kvaliteti" ili bolje rečeno nekvaliteti brusnog papira.
Naime, brusni papir u gradacijama preko 1000 večinom se koristi kod autolakirerskih radova (brušenje kita).
Stoga je i večina brusnih papira koja se prodaju po trgovinama (loše ili vrlo loše kvalitete), odnosno nepodesna za brušenje (kvalitetnih) noževa.
Brusni papiri koji imaju na poleđini oznaku da odgovaraju za brušenje INOX-a su već druga priča.  d4

Ovo je inaće provjereno na vlastitim noževima.  teaa

--- Kraj citata ---

3M ili Sialux papir je jako dobar.

dugru:
E svaka cast za ovu temu. I za video prezentaciju...
Ja probao - zadovoljan sam. Ali verovatno negde gresim. Noz mi je posle ostrenja kao ogledalo sjajan. Kad se prevuce palcem po ivici izgleda kao da nije ostar - gladak je, klizi. Nemoze da brije dlake. Dok ga brusim vecom granulacijom izgleda ostrije, a onda posle finih garnulacija i kaisa kao da spadne ostrina a ivica se zaobli. Da napomenem da sam sve nabavio od materijala kao sto je preporuceno.
Pa ako neko ima ideju gde gresim - znacilo bi mi. Ja sam perfekcinista i kad nesto pocnem - volim do kraja da isteram.

Ry1:
Razlog moze biti labav brusni papir na podlozi, moze biti da previse pritisnes ostricu a mozda je i nehoticno podizes pod vecim uglom dok prilazi kraju brusng papira.
Zaista niej tesko ukapirati kako se ostri...mislim, ako ja mogu moze svako, samo treba malo prakse
Samo u izuzetnim slucajevima idm preko 1200 papira, obicno stajem na 1000 i idem na poliranje pastom

ri istra:
kupi vodeni brus i rijesio si sve probleme. vrti sporo,jer ide preko reduktora i konstantno se vrti kroz vodu,tako da nema pregrijavanja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju