Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Oštrenje noževa
dugru:
Za Ry1: Koji se deo podloge za mis okrene na gore: meksi ili tvrdji?
Za ri istra: Gde i kakav vodeni brus da kupim.
Hvala svakako za sugestije.
ri istra:
evo npr. ovakav. sa njim dolazi fini brus. normalno da nakon vodenog brusenja moras "ispolirat "ostricu. sto finija zavrsna obrada to kvalitetnija i dugotrajnija ostrica.
inace na terenu koristim rucni brus.(vec sam napisao u kojem postu prije kakav je to brus) stavit cu i sliku.
da ne ispadne da prodajem pamet,sve sam to vidio od ray mears-a. ima zanimljive teme,izmedu ostalog jedna je i ostrenje nozeva.
mozete je naci bilo kojim P2P programom.
dugru:
Mozda je problem sto jednu stranu brusnog papira fiksiram a drugu pridrzavam rukom... A i brusni papir nije bas preporuceni (3M,Sialux..)... Nego koju stranu podloge za mis da okrenem?
kmkole86:
mozete da zastitite bokove noza od grebanja izorlir trakom ili sl. ja sam malo fanatik pa sam zavrsavao sa 2500, jedva sam je nasao, ali je posle noz jezivo ostar 8) smirgla smirdex mislim. sto se tice podloge, koriste se one debele sundjeraste podloge za misa, one sto su gore imaju kao platno, ne ove plasticne taknke. krpe i sl ne moze jer onda cesto nema isti pritisak ostrice na papir duz duzine ostrice. nije bitno koja strana podloge za misa, bitno je da ti papair ne klizi po podlozi. i nema smisla pritiskati, znaci odmereno, polako, nezno, kao sa nevinom devojkom ;D
hzoran:
pokusaj prvo sa meksom stranom.uzmi marker pa obelezi ivicu ostrice .kad prevlacis preko brusnog papira
boja od markera ti pokazuje da li ostris ostricu.ne pritiskaj ostricu .malo vezbe i ici ce to kako treba .
pozdrav
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju