Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (21/61) > >>

lovacpd:

--- Citat: dean - 31. 10. 2008. 11:22:56 ---Ja šunjkavca koristim kao goniča.

--- Kraj citata ---
to je lakse nego obrnuto! Ali opet sam ja protiv  teaa
cunjavac je cunjavac, gonic je gonic!

dean:
Pročitati upotrebu čunjavca i za kaj se koristi, a onda ga sudit koliko je ili nije upotrbljiv za lov na ds. ALi ovdje je tam gonič, pa ajmo o njima.

vajo:
Nadam se da će se tema nastavit jer mi je jedna od najdražih, i volio bi čuti još vaših iskustva sa goničima. Ja imam posavca starog 19 mj, moram napomenut da sm ja početnik,ovo mi je prva lovna sezona a posavac moj prvi lovački pas,dobio sam ga kao štene od 3 mj. Počeo sam ga izvodit odmah u šetnje čisto da se navikavamo jedan na drugog, otprilike dvaput tjedno. Malo po malo počeo je pretraživat teren, prva divljač mu je bio fazan, a sa 8mj diže i goni prvog zeca otprilike 25 min, to se ponovilo još dva puta a imao je i susret sa srnama koje je gonio ali kratko, kraće od zeca. Nakon ljetne pauze došla je naša prva sezona lova sa puškama! Uglavnom, nije pokazivao veliku zainteresiranost za lov već mu je bila draža igra sa drugim psima a najžalosnije za mene je bila reakcija na pucanj, u tih pet šest izlazaka gonio je srne 4-5 puta,zeca jednom ili dvaput i to jako kratko, a na pucanj se lagano privikava ali još je osjetljiv na više uzastopnih u njegovoj neposrednoj blizini. Prije par dana izveo sam ga (samoga) na teren di sam znao da bi trebao biti zec,200m od kuće, nakon kraćeg pretraživanja diže zeca i goni u nedogled, bio je vani cijelo popodne do kasno u noć i uglavnom oblajavao, vratio se doma sam.
Uglavnom mislim da nisam trebao još izlazit u lov snjim već ga i dalje samog izvodit u kraće izlaske, jer kad je sam mnogo bolje radi. Volio bi čuti pokoji vaš savjet odnosno iskustvo, prioritet mi je zec eventualno lisica. Evo to bi bilo to "ukratko"  z11.
P.S još nije upucan zec ispred njega.

Nosler:
Fino je to kada psic pocne da radi! d4 Ima za njega nade!! ;D

Kada ja treniram gonice,pocinjem od osnovnih komandi(sjedi,lezi i dodji i sl.) da bi stvorio pravi kontakt sa psom a sa radom na terenu ne zurim..

Kada osjetim da je pas spreman idem do terena gdje znam da ima zec(i sto manje srna) i onda sjednem i cekam....nikad ne vodim nekog drugog psa uz njega nego jednostavno hocu da pocne traziti sam.Prvih nekoliko puta je to samo izlazak na cist vazduh  ;D ali onda pas dobije sigurnost u sebe(da ce me naci gdje sam ga pustio) i ide sve dalje i trazi bolje i bolje. Prije ili kasnije pocne da tjera a onda ja uzivam... ;D

U pocetku obicno idem autom malo dalje od kuce i pustam psa.....hocu da se vraca meni a ne kuci!!! ;)

Samo nastavi sa radom i pisi kako se sve odvija!
Dobra Kob

vajo:
 Smatram da sam dobro započeo dok ga nisam izveo u lov, morao se suočit sa svim drugim psima koji su kakvi su do pucanja na koje ga nisam ni testira a kamoli privikava. Razočarali su me kolege lovci sa svojim načinima odnosno znanjem o kinologiji i obuci, po nekima već sam se treba "rješiti" psa, a ja mislim da su  njihovi psi utjecali na njega barem kad su srne u pitanju(da ne opisujem detalje slL). Sad ću dalje sam i polako, a srne su mi noćna mora, nikako se ih otarasit ččč. Uglavnom zna me tako razveselit a i razočarat, a mislim i da ga puca pubertet pesi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju