Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (20/61) > >>

lovacpd:
Mislim da mnogi brkaju rasu  i namjenu psa sa svojim potrebama i nacinom lova
Pas mora da prati nacin lova, a gonic ne moze i ne treba biti cunjavac, jamar ili pticar

dean:
Ja šunjkavca koristim kao goniča jer za to pokazuje afinitet, ali sam s njim probao i sve druge radnje koje se traže od jednog svestranog lovačkog psa.

SEJFO:
 POZDRAV!!!
 dečki bravo ova tema je ispala super, čak i za mene starog iskusnog lovca ima novih saznanja!!!
 (PST) ;) ;D z10

lovacpd:

--- Citat: Sejfo - 31. 10. 2008. 12:17:42 --- POZDRAV!!!
 dečki bravo ova tema je ispala super, čak i za mene starog iskusnog lovca ima novih saznanja!!!
 (PST) ;) ;D z10

--- Kraj citata ---
Sejfo, jesi li pogledao temu
http://forum.lovac.info/index.php?topic=1887.75?
Ja se spremam za ono a ti spremaj rakiju i ostalo....heheheh
pa kad na proljece krenem put Bihaca, naletim.

donet:

--- Citat: Nosler - 31. 10. 2008. 00:57:17 ---
--- Citat: donet - 31. 10. 2008. 00:13:14 ---
Druga stvar nisu ni sva lovišta ista. Ja nevolim ako se pas prilikom pretrage terena udalji 2-3km... Pa on onda ne goni za mene, već za ko zna koga. Ja volim da pas pretražuje teren u prečniku od 50m od mene, jer su tada šanse da odstrelim divljač veće, kao i šansa da će pas uspeti da okrene divljač još makar jedanput pored mene.

--- Kraj citata ---

Pa zar to nije posao za cunjavca ili pticara?

--- Kraj citata ---

Pa cunjavac, a pogotovu ptičar, neće lajati na tragu divljaci(možda hoće, ali kratko...).A ptičar nema šanse da markira zeca u polubrdskom gustom terenu. Oseti ga zec pa se izvlači. Reko bih da je za ovaj način lova kojim mi lovimo najbolji jazavicar, jer je kratkonog i dozvoljen na svakom terenu, dobrog njuha, mali je, oglašava se i prati trag divljači...Ja lovim u nekoj varijanti brdsko-poljskog terena. Tako da mi nije potrebno više časovno gonjenje i nadmetanje psa i zeca, već kratko...Lično baš zbog mojih ubedjenja hoću da kupim jednog brak-jazavičara.Nažalost ovde kod nas u Nišu baš ih nema nešto puno. ALi gledeao sam kako rade na našem terenu i oduševljen sam ovom pasminom  ref...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju