Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
KOBI:
I zaboravio sam da ju uvijek nagradis kad nesto dobro odradi,komad neke hrane,mesa,cvarak bilo sta joj daj.vjeruj to je dobitna kombinacija.
a da ce se sama naucit dok ti sjedis na livadi,ne bih bas reko :P
sandro derventa:
Pa i ja mislim da je najbolje sjest i neka se ona pomalo pocne udaljavati sama.Jer ako hodas uz kera onda nema od njega tragaca nikada,takvi su samo dobri za pogone,a ja hocu sa njom da lovim zeca,lisicu,pa mi treba dobar tragac,koji pronalazi divljac i goni.Nadam se da ce krenuti jer zasad jos nije pocela gonit a u 8 mjesecu je.Hvala svima.
dean:
--- Citat: Kobasan - 25. 03. 2009. 10:27:30 ---I zaboravio sam da ju uvijek nagradis kad nesto dobro odradi,komad neke hrane,mesa,cvarak bilo sta joj daj.vjeruj to je dobitna kombinacija.
a da ce se sama naucit dok ti sjedis na livadi,ne bih bas reko :P
--- Kraj citata ---
Imaš pravo. Ti joj daj knjigu neka čita. A nemoj se osloniti na njene urođene osobine koje joj je dala majka priroda, koje treba probuditi...
Nosler:
--- Citat: sandro derventa - 25. 03. 2009. 09:43:31 ---Nesto mi mrtva ova tema,ajde goniclije probudite se. :tommy:.Dajte koji savjet za obuku gonica,kao sto sam gore naveo imam posavku od 8 mjeseci sad joj.Pa je izvodim pomalo nateren ali ne ide daleko od mene.Ja je izvedem i sjednem i pustim je da trazi al ona ode 50 metara od mene i vrati se.Da li je bolje zasad da idem i ja uz nju ili da budem uporan i pustim da se ona uci sama udaljavat od mene i da pocne trazit divljac na taj nacin. z14
--- Kraj citata ---
Samo ti sjedi!! Sto duze to bolje!! Nek pas ide sam,korak po korak,sve dalje a ako je dobre krvi...eto ti i prvog dizanja i pjesme! d4
Necu mu ja zeca traziti?! To je moje moto! Imam finkinju od godine dana i stvarno se fino ponasa sa takvim treningom...
Z. Kojic:
Pozdrav svim ljubiteljima pjesme goniča!
Nije dugo ništa pisano na ovu temu, a već su došli dani kada se može krenuti intenzivno sa obukom i treninzima goniča z2, pa shodno tome bi trebali i diskutovati o tome. Osim toga, pošto su u nekoliko zadnjih postova dati savjeti za Sandra iz Dervente, kako da pristupi obuci posavke, interesuje me da li je isti postigao sa njom željene ciljeve, ili ima još kakvih problema?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju