Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
peca:
ovako imam posavca koji ima gotovo 3 mjeseca zanima me kada ga trebam početi puštati u lovište vidim ovdje da psi od 8-9mjeseci još ne gone goniči sa kojim sam se ja susretao pogotovo posavci počeli su goniti od uglavno 6 mjeseci ima jedan slučaj od 4 mjeseca pa koji je vaš savjet kada ga trebam početi puštati z10 :smil4226ce1d491b5:
panj:
Pa već sad možeš polagano.
valdop:
pazi kuda ga puštaš...
SEJFO:
--- Citat: peca - 04. 09. 2009. 14:36:30 ---ovako imam posavca koji ima gotovo 3 mjeseca zanima me kada ga trebam početi puštati u lovište vidim ovdje da psi od 8-9mjeseci još ne gone goniči sa kojim sam se ja susretao pogotovo posavci počeli su goniti od uglavno 6 mjeseci ima jedan slučaj od 4 mjeseca pa koji je vaš savjet kada ga trebam početi puštati z10 :smil4226ce1d491b5:
--- Kraj citata ---
Kolega pozsrav!!!
već sa tri do 4 mjeseca svako jutro ga je poželjno izvoditi na "svježe" tragove pa makar to bili i od domaće mačke, mladom psu treba što više sunca-kretanja, možeš mu u hranu, mlijeko dodati i po neku AD-kap da mu ojačaju kosti, usput dok ga izvodiš na istrčavanje vršiš mu i socijalizaciju i obuku. to što neki posavci prorenu i sa 6 mjeseci je normalna stvar ali nije česta, sve zavisi od obuke a i pas od psa se razlikuje mislim na uzgojnu liniju, kao i nasljedne osobine od roditelja, itd, odoh gledati utakmicu samo pitaj, pozdrav!!! zagi
peca:
svaki dan mu dajem ad-kapi ali n u mlijeko nego direkto u usta 3-4 kapi danas ga izvodio u šetnju kroz lovište to mu je bio prvi put i već se počeo malo udaljavat 50-60 metara od mene i njuška pomalo vidićemo ubrzo hoće li početi goniti jer ubrzo počinje lov a lisice u mom lovištu ima i previše najviše se pasa nauči na njoj danas kerovi od jednog lovca protjerali lisicu 20metara od njegove kuće zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju