Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
lovacpd:
--- Citat: TUROPOLJE - 07. 09. 2009. 07:33:58 ---kakve su to AD kapi?
--- Kraj citata ---
Kako AD kapi uticu na obuku?
--- Citat: SEJFO - 08. 09. 2009. 23:18:25 --- Pozdrav svima!!!!
Ne slažem se sa mišljenjima niti jednog forumaša, koji zagovara da se mladi pas, uvijek izvodi sam. Ja zastupam mišljenje koje se ne može promijeniti: da mladog psa treba izvoditi sa starijim i već obučenim psom, te tu obuku koordinirati. samo jedan primjer: poslušnost---moja stara kuja kad god zvižnem karakteristično (nemam sve zube, ili ih ne ponesem ;)) uvijek dođe uz nju se naučila i mlada pa sad kad izvedem mladu samu isto dolazi jer zna o čemu se radi. primjer br.2. stara kuja brže prati trag a mlada 4-6 mjeseci je nemože pratiti po brzini i normalno piči po tragu i kuje i divljači, itd, itd, nauči se da ne laje bez veze već na tragu-uz starog psa itd..........
ko me ne shvata ja mu nemogu pomoći......al mislim da sam u pravu 909 %. takođe sam mišljenja da 70& obuke mladi pas treba da prođe sam a 30 % uz starog psa.
Pa ni sexati se ne može čovjek sam već treba dvoje.....ah da može i sam al je to onda ručni rad.... zagi zagi
--- Kraj citata ---
A ja kazem da se gonic uci sam, nikako sa starim psom!!! Kad mladi pas pocne da trazi, dize i goni onda mu treba prikljucivati starog psa
I da, ako ti je dovoljno dug ne mora da bude rucni rad hao hao hao
SEJFO:
pa ti i moraš obučavati pojedinačno, ne mogu 2 terijera u jednu rupu, hao hao hao hao
Radan:
moja iskustva sa goničimsa su slijedeća kad počne obuka a to je kad može da me prati mladi pas.pretežno vodimo više pasa 2 i 3 i4 kako kad lagano obilazimo teren dok ne vidimo da se pas interesira za trag ,kad je naša trag stajemo i gledamo njegovo ponašanje nekad će javit trag nekad neće neki će počet gonit prije neki poslije kad je počela gonja počekamo pasa i ako je potrebno zovnemo ga kad pas počme gonit onda je malo lakše netriba više puno hodat on pomalo već ide sam sve dalje i dalje sa vrimenom počinjemo vodit i pasa samog i te su gonje slabije i manjeg inteziteta a sad sa noćni gonja idemo na jutarnje u jutro sve isto.i sad kad smo sve ovo odradili počinje završni dio a to je da vodič triba vidit mogućnosti pasa kakvog je nosa šta radi kako radi jeli dizač ili bolji gonič. ikad nas je zadovoljio počinje ozbiljnije obuke samostalne lov isprid puške itd.i puno cipela triba potrošit obuka traje do tri četiri godine starosti pasa i da je to sve lako nebi nas dopalo i puno strpljenja i sriće tribat će.
peca:
Izvodio sam psa na tragove mačke i malo bi je gonio a danas izvedem psa u šetnju i pustim ga da traži kad odjednom začu se kevčanje i vidim velikog mačka kako bježi pas ga je gonio 50ak metara a onda se mačak negdje popeo i počelo je oblajavanje oblajavao ga je 20ak minuta
Što vi mislite može li se pas išta naučiti sa pitomim kuničem z10
Harry P.:
Ma uči ga da goni divljač koju misliš loviti. Je..š mačke, još će ti kad kreneš u lov sa njim umjesto da traži divljač, natrčati na kakvu mačku i otrčati u selo za mačkom... happi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju