Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
peca:
pas je mlad 3,5 mjeseca pa ga učim samo da prati trag
sisaric:
Za pitomog kunića neznam, ali ja na primjer mladog gonića u početku vodim na divljeg kunića jer ga mogu loviti tijekom cijele godine pa tako pas doživi kontakt sa divljači i brže mu se probudi nagon. Čim počne goniti vodim ga samo na zeca jer mi je to glavna divljač koju lovin i ta metoda mi se pokazala dobra. Predlažem ti da pasa ne učiš na mačke jer sam ja to pogriješio sa svojim prvim goničem. Jedva san čeka da počne goniti bilo što i kuja se naučila na mačke, danas mi se doslovno dogodi da otrči u selo i pogne mačku i nikako je ne mogu odvikniti od toga. Penje se na satblo koliko je luda za njima.
STARI AVDZIJA:
malo u početku ali ne u naseljenom mjestu,ne uvijek na istom prostoru i po mogučnosti mijenjati kuniče(različit individualni miris)bitno u kasnijoj obuci,nemoj podržavati psa kad goni mačku(ali ga nemoj ni kažnjavat)odvedi ga šuteći ispod stabla gdje je mačka i tek kasnije ponovo pusti a ako to uspiješ sa kunom ili divljom mačkom kao s domačom mačkom onda znaš o čemu se radi kad oblajava ispod stabla i d7 just z1
peca:
evo danas uspjeh pas je gonio nešto 10-15minuta gonio je cijelo vrijeme kroz šumu a tek su mu 4,5mjeseca što mislite bili ga trebao početi puštati sa iskusnijim psima z10
SEJFO:
peca pozdrav!!!
super ti je to za taj uzrast za psa,( veoma perspektivan za obuku) al po mom skromnom mišljenju, mislim da mu je prerano da prati starije pse.......pa on je još štene u pravom smislu riječi... razvija se.... stariji psi ga "rastrgaše...ako goni sa (ZA) njima ne goni po "svom" tragu nego muku muči da njih prati-a to mu teško ide....i na kraju odustaje.... kad se vrati bude slomljen ....mislim da je još uvijek za njega bolje da sam sebi "traži" trag i da ga prati......a ponekad ga pustiti sa starijim npr...kad "odvintavaju zečje tragove....da osjeti šta će u budućnosti raditi......ovo je moje skromno mišljenje.... al ima na forumu "onih od kojih i ja učim" pa će ti pomoći zagi zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju