Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (38/61) > >>

SEJFO:

--- Citat: jasmin - 27. 01. 2010. 19:24:04 ---Barak,musko,u pravu si za baraka Sejfo,nisam dosad nikad imao priliku da lovim sa njim ali sam video da su pravi lovacki psi,ovaj i goni dobro i stvarno je pametan,prati lovca vraca se i po meni je to najvaznija osobina pravog lovackog psa!

--- Kraj citata ---

Sve mu radi al ga nemoj udariti.....jes malo tvrdoglav,,,,al pamti kao sveučilišni profesor!!!!! zagi zagi

jasmin:
A to nikad,opasno je pametan,moj deda ima obicaj ponekad da "sine" kera ali sam mu rekao da njega ne sme taci,i onda dedi krivo posto je trampio za njega njegovu omiljenu kerusu  balkanku koja je takodje dobar zecar samo ide daleko,dok nije video da goni zeca 2 sata sve je govorio da ne valja,i kad je u nedelju tukao 4 puta ispred njega zeca(nije ga odstrelio) konacno je priznao da se nije pokajao:):):)

jasmin:
Drage kolege lovci,imam psa koji strasan zecar,i goni opasno dobro,samo mnogo podlavkuje dok trazi zeca,kakva su vasa iskustva sa tim i da li je to dobro ili lose??

kamičanin:
pas bi trebalo das e javlja samo pred neposredno dizanje zeca kad ga oseti na logi i kad ga krene,sve ostalo dovodi lovca u nedoumicu;druga je priča ako javlja trag kud je zec već  prošao(svež,ne stari trag)

zelenadolina:

--- Citat: kamičanin - 08. 02. 2010. 19:41:03 ---pas bi trebalo das e javlja samo pred neposredno dizanje zeca kad ga oseti na logi i kad ga krene,sve ostalo dovodi lovca u nedoumicu;druga je priča ako javlja trag kud je zec već  prošao(svež,ne stari trag)

--- Kraj citata ---
Ne lovim zeca,ali lovim s goničima, pa bi htio čuti zašto nije dobro da pas javlja prije podizanja,ili da javlja stariji trag ,ne znam zašto to nije dobro, ne prigovaram nego bi htio znati pa bi molio kolegu da mi objasni,hvala unaprijed.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju