Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
HunterBiH:
Trobojac iz mog prethodnog videa u ovoj temi.. Nakon kontakta sa veprom i par odlazaka u gater bez lajanja ponovoje krenuo :)) Sad mu je deset mjeseci i puno je oprezniji :))
peca:
zamrla ova tema evo ja sam psa naučio da dobro goni lisicu koja se najviše lovi kod mene.Pas je postao pravi gonič počeo se više udaljavati duže goniti priključivati se drugim psima i sada goni sitnu divljač baš onako kako sam htjeo ni predugo a ni prekratko.Sada sam ga mislio početi učiti malo više na svinju nisam ga još vodio u gater i neznam hoću li mislim da je bolje da mu pokušam naći svinju u šumi na terenu a ne u gateru ali sada neznam što bi možda bi bilo bolje da ga jednom odvedem u gater samo da se "upozna" sa svinjom i da vidim reakciju na svinje što vi mislite što bih trebao uraditi i kako ga naučiti da goni svinje svaki savjet je dobro došao.Da odmah kažem meni nije cilj pas koji goni samo svinje jer su one u prolazu kroz lovište mada zadnjih godina broj im se povečava meni je cilj dobiti psa koji goni sve(osim srna naravno)a najviše voli goniti divlju svinju pa ako imate bilo kakav savjet bio bi vam zahvalan pozdrav svim goničliama z10
PinzHunter:
probaj sa komadom kže ds ili papkom.sveži na duži konopac vuci po livadi sve više i više pa vidi kako reaguje.na gater po meni nije baš idealno riješenje za prvi kontakt sa ds
SEJFO:
POZDRAV!!! d4
Kao prvo odgovoricu ukratko!!
-peca ni sam ne znas sta bi sa psom,,,svestran ne moze biti,,,nek utvrdi gradivo iz tog sto goni ,,,a nemoj se nadati ,,da ce ti goniti DS,,,,mali broj gonica goni striktno DS,,,a tu se godinama pazi i obraca posebna paznja na krvnu liniju i parenje,,,,!!!!
-cesto puta si procitao,,,npr,,prodajem psa svinjara,,,,,pa,,,,zecara...itd...!!! zagi
-ove "strucnjake" kao pinzgauer nemoj slusati,,,,,razlog;;;;NIKAD,,nije imao gonica!!!! hao hao hao
KOBI:
--- Citat: peca - 05. 10. 2010. 10:46:41 ---zamrla ova tema evo ja sam psa naučio da dobro goni lisicu koja se najviše lovi kod mene.Pas je postao pravi gonič počeo se više udaljavati duže goniti priključivati se drugim psima i sada goni sitnu divljač baš onako kako sam htjeo ni predugo a ni prekratko.Sada sam ga mislio početi učiti malo više na svinju nisam ga još vodio u gater i neznam hoću li mislim da je bolje da mu pokušam naći svinju u šumi na terenu a ne u gateru ali sada neznam što bi možda bi bilo bolje da ga jednom odvedem u gater samo da se "upozna" sa svinjom i da vidim reakciju na svinje što vi mislite što bih trebao uraditi i kako ga naučiti da goni svinje svaki savjet je dobro došao.Da odmah kažem meni nije cilj pas koji goni samo svinje jer su one u prolazu kroz lovište mada zadnjih godina broj im se povečava meni je cilj dobiti psa koji goni sve(osim srna naravno)a najviše voli goniti divlju svinju pa ako imate bilo kakav savjet bio bi vam zahvalan pozdrav svim goničliama z10
--- Kraj citata ---
potrudi se da odstrelis sto vise pred njim,to ti je najbolji nacin telll
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju