Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
Hello:
E hvala ti puno iskreno danas sam bio kod jednog poznanika i ima jedan par posavaca od 9 mjeseci ova moja kujica je veća od njegove posavke za masu :D
nikola758:
ej bog evo ja sam sa otoka šipana kod dubrovnika imam jednog malog posavskog goniča sad mu je 15.06 bilo 4 mjeseca pa me interesira jeli ga treba voditi u gater i od koliko mjeseci i kako ga treba učit za lov jeli on to sam zna ujutro ga prošećem i uveče po šumi i uvjek nešto njuši i trči nema papire a mati i otac su mu izvrsni lovci
nikola758:
interesira me još kad se smije pred njim pucat prijatelj mi je sa pelješca rekao da ga ne treba nikako voditi u gater a neko govori da bi bi bilo dobro
antoniog:
Ostavi se Gatera i takih budalaština sa malim štenetom .Sad ti je najbolje uzet štap za pecanje ,2 metra silka, i na njega svezat kranjsu kobasicu ,i polako ju vuci bočno od sebe nekih 50 koraka(na kraju mu ostavi jedan veći komad kobasice kao nagradu) i na svakih 2 m ostavi komadić kobasice .Uzmi povodac i polako psa navodi na taj trag od kobasice ,tako da ti pas nauči koristiti NOS.Ovo radiš jednom dnevo i svaki drugi dan ,i svaki put mu povečaj razdaljinu komadiča kobasice i povečaj dužinu traženja.
grom:
Na Šipanu imaš svinja dosta, samo ti njega vodi u šumu i ne brini puno. Kad ga pustiš pukni metak-dva iz start pištolja ali kada je pas dalje da se ne šokira. Ili kad si doma dok jede lupni dlanovima par metara od njega,pa sutra o kakav lim i tako polako dok ne postane gluh na buku. Ovo s kobasisom nije loše,probaj naći kod lovaca svježu kožu s glavom svinje i stavi u škrinju. To vuci kroz polje 100-200m pa postavi na kakav grm da izgleda živa. Kad je nađe i počne lajati ohrabri ga i nagradi kobasicom. Nemoj to stalno raditi i ne predugo,kad odradi nagradi i bježi kući. U međuvremenu ga nauči na pucanj pa kad bude oblajavao možeš upucati pred njim tu "svinju". S vremenom će sve sjesti na mjesto,samo ti radi i vodi ga u lov,ali ne prije godine dana starosti.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju