Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (60/61) > >>

tyrol:

--- Citat: nikola758 - 22. 06. 2013. 15:32:40 ---onda ga osvjetlimo baterijom i pucaš pretežno duplom nulom

--- Kraj citata ---
Netko nekog dlovac

antoniog:

--- Citat: nikola758 - 22. 06. 2013. 15:40:23 ---znači ovo sa kobasicom dovedem psa negdje prvo ga zavežem jeli on smije vidjet tu kobasicu kuda vućem ili ne i onda je vućem i kad sam je odvukao 50 koraka vratm se po psa zavežem mu povodac i traži kobasicu zašto treba bočno nisam ovo nikad radio pa ne zanm

--- Kraj citata ---
Nesmije vidit kobasicu ,on u lovu nevidi kud je svinja pobjegla  !
Bočno treba vuči ,tako da neprati tvoj trag kud si prošo,nego trag kobasice .
Ako imaš mogučnosti najbolje je vuči po zelenoj površini ,U prvih 10 izlazaka možeš odraditi i na nogometnom igralištu ,pošto si iz dalmacije ,tekško da imate teleni površina kao mi u Slavoniji.
Kad savlada kobasicu ,onda pređi na svinjsku kožu ,svežeš nogu umjesto kobasice i razvlačiš ,i na kraju mu isto postavi svinjsku kožu ,ako uspiješ doči do kože probaj ga da netrga kožu nego da , ako pas oče da laje na nju to bi bilo savršeno ,a neče lajati i samo te doveo do cilja obavezno ga nagradi sa kobasicom .

nikola758:
hvala na savjetima

roko:
Pozdrav svim ljubiteljima goniča. Evo milio bih za vaša mišljenja i savjete. U 6 mj sam nabavio svog prvog goniča. Radi se o srpskom goniču koji potječe od Bilaća iz Vodica. Pas je bio star 8 mj kad sam ga nabavio. Bio je totalno neposlušan i bez ikakve kontrole i do tad nije gonio uopće. Prihvatio sam se posla i s vremenom sam disciplinirao psa. Sad savršeno sluša dolazi na poziv i obavezno sjeda pred mene i nema micanja do zapovijedi. Što se tiče šteka već u drugom puštanju počeo je gonit zeca jedno 300-njak metara i to po tragu. S vremenom je to bilo sve dalje i sve duže. Do sad je uspio "vratit" nekoliko zečeva. Isto tako goni i lisicu, a i jednom smo nabasali na srne koje je gonio oko st vremena. Cilj mi je s njim lovit svinje. Tako da sam počeo na jednom mjestu "mečit" svinje. Neko jutro sam otišao s njim do mečilišta, na povodcu da mi nebi potjerao usput zeca ili lisicu, te sam ga pustio u blizini mečilišta. Počeo je javljat trag u blizini prvi put, i kako smo išli sve više u brdo javio je trag nekoliko puta. Tad je podigao svinju i počeo gonit sa štekom kakvim još nisam bio čuo od njega. rol  Vratio se nakon dva sata. Vaša mišljenja. Dali ću imati problema da ga odvratim od zeca. On je od izuzetnih linija svinjara.

roko:
E da zaboravio sam napomenut da sam ga prije dva tjedna bio odveo u mali gatrer kod prijatelja koji drži par svinja u  njemu i nije bio nešto zainteresiran previše. Pustili smo ga unutra s terijerom koji je lud na svinje, ali on je samo stajao i promatrao dok je terijer letio za svinjama. Nakon par minuta šteknuo je nekoliko puta dok je stajao kraj mene, ja sam ga ohrabrio i to je to. Ovime želim reći da je gater nužno zlo. Divljač a isto tako mladi neiskusan pase se savim drugačije ponašaju u prirodi i u gateru, kao što je vidljivo iz mog slučaja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju